Η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και αναμένει περαιτέρω πληροφορίες.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ υπενθύμισε ότι το Eurogroup στη δήλωσή του της 14ης Αυγούστου αναφέρεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Εξάλλου, ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θα υπερβεί τα 86 δισ. ευρώ, η Ανίκα Μπράιτχαρτ απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως αναληθή.

Η ίδια εκπρόσωπος επανέλαβε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες του τριετούς προγράμματος της Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τα 86 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα χρειαστούν πολύ λιγότερα δάνεια, εάν όλα πάνε καλά.

Για παράδειγμα, ανέφερε η ίδια, αν το ΔΝΤ συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα από το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι πολύ λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το τριετές πρόγραμμα.

Facebook Comments