Εδώ και καιρό παρακολουθούμε στην Εθνική Πολιτική σκηνή την μετάλλαξη του μόλις 41 ετών Αλέξη Τσίπρα σε Μνημονιακότερο των Μνημονιακών,την μετάλλαξη μίας Αριστεράς της Σωτηρίας (Προεκλογικά), η οποία με σύνθημα την Ανθρωπιστική Κρίση από σωτήρας γίνεται μπαμπούλας  των Αντιμνημονιακών θέλοντας να μας πείσει ότι το Μνημόνιο 3 κάνει καλό!
 
Η φαιδρή ατμόσφαιρα(ευχάριστη κατά την αρχαία Ελληνική) των σχισμένων Μνημονίων,της κατάργησης με ένα άρθρο σε ένα νόμο μετατράπηκε,σε καθολική αποδοχή και ψήφιση με ένα νόμο και ένα άρθρο του 3ου και επαχθέστερου μνημονίου που έζησε ποτέ η χώρα…
Το επονείδιστο χρέος μπήκε στο ράφι προς απόσυρση και αντικαταστάθηκε από ένα νέο χρέος που θα είναι η σωτηρία μας!
 
Το Δημοψήφισμα του ΟΧΙ(63%) ως δια μαγείας έγινε ΝΑΙ(37%).
Και οι προηγούμενοι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ της χώρας(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) μας είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγους μήνες χρεοκόπησε τη χώρα και γι αυτό θα στηρίξουν πάση θυσία ένα Νέο Μνημόνιο παραμονής στη ζώνη του Ευρώ!
Ρε μήπως μας δίνουν χωρίς να το ξέρουμε κάποια ψυχοφάρμακα?Γιατί πως αλλιώς εξηγείται η όλη απάθεια και ΑΠΡΑΞΙΑ μας απέναντι στο θέατρο του παραλόγου?
 
Μήπως πάσχουμε από κάποια Νεο-Ελληνική παραφρασμένη Φαιδρότητα(αστειότητα,γελοιότητα,μη ύπαρξη σοβαρότητος);
Διότι στην αρχαία Ελληνική η Φαιδρότητα προκύπτει απο το ρήμα Φαίνω=Λάμπω και δηλώνει Άνθρωπο εύθυμο που ακτινοβολεί χαρά!
 
Μήπως τελικά η Φαιδρότητα της πολιτικής μας πραγματικότητας και με τις δύο μορφές της  Αρχαίας και Νέα Ελληνικής γλώσσας δείχνει Φαιδρούς άρχοντες κατά την λαική έννοια(αστείους,γελοίους,στερούμενους από κάθε ίχνος σοβαρότητας);
 
Θυμάμαι την απίστευτη ατάκα που έριξε ο Αντώνης Σαμαράς στον Τσίπρα πριν τις εκλογές σε μεταξύ τους διαμάχη…“Η απόσταση από το σοβαρό στο γελοίο είναι μικρή αλλά απο το γελοίο στο σοβαρό μεγάλη” (την οποία έκλεψε και είχε πεί με σοφία ο Σαίξπηρ σε ένα έργο του.)
Μήπως είναι στο DNA του Έλληνα πολιτικού η Φαιδρότητα ως γελοιότητα,αστειότητα αλλά και ως χαζοχαρούμενη ιδιότητα?
 
Η ΑΡΙΘΜΟΛΑΓΝΕΙΑ καθιστά τον άνθρωπο προιόν των αριθμών αντί οι αριθμοί να είναι προιόν των ανθρώπων με αποτέλεσμα όλα αυτά τα θρασύτατα ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΑ  ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ενδιαφέρονται μόνο για μία Φαιδρή(ευχάριστη) ατμόσφαιρα του γυάλινου κόσμου τους θεωρώντας μας Φαιδρούς(αστείους)?Διότι εμείς τους δώσαμε τέτοια δικαιώματα να αποθρασύνονται πλήρως.
 
Ο προεκλογικά υποψήφιος εμφανιζόμενος ως Υπηρέτης σε σύντομο χρονικό διάστημα παρουσιάζει ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΕΣ πρακτικές οι οποίες αποσκοπούν στην εξουσία για την εξουσία ως αυτοσκοπό,με θύματα τους πολίτες(αρκετοί ΑΡΧΟΝΤΕΣ οι θαυμαστές του ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ! )
http://optikesgonies.blogspot.gr/2015/06/blog-post_24.html

Αρκετά όμως αναφερθήκαμε εισαγωγικά περί Φαιδρότητας…

ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ

Ας κατέβουμε ένα σκαλοπάτι ποιό κάτω σε εξουσίες μικρότερης Κλίμακας-Μεγέθους και Αρμοδιοτήτων όπου κυριαρχούν οι Τοπικοί Άρχοντες οι αγαπημένοι μας Δήμαρχοι,Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι τα δικά μας αγαπημένα παιδιά,τα παιδιά που πηγαίναμε μαζί σχολείο,που παίζαμε μαζί,που ήταν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ειδικότερα για Δήμους μικρού μεγέθους(όπως ο Δήμος Κασσάνδρας για παράδειγμα)…Το άρθρο έχει γενικό περιεχόμενο και δεν αφορά κανένα πρόσωπο συγκεκριμένα ούτε και στοχοποιεί κάποιους ή κάποιον(αν και κάποιοι συνήθως στοχοποιούν τον υποφαινόμενο γράφοντα)

Και εδώ λειτουργεί το αρχικό μοτίβο του Υπηρέτη,ψηφισέ με κι εγώ εδώ θα είμαι,δίπλα σου!Αν χρειαστείς κάτι μην ανησυχείς εγώ και αύριο εδώ θα είμαι λέει (όλο νόημα) ο Υποψήφιος στον Ψηφοφόρο,τα προεκλογικά γραμμάτια υπογράφονται συνεχώς αλλά χωρίς αντίκρυσμα όπως θα φάνει στην πορεία…

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ (αφ΄ ότου εκλεγεί!)

Ήρθε η ώρα της υλοποίησης των προεκλογικών υποσχέσεων του αέρα!Το πολιτικό βάρος  του προεκλογικού σωτήρα αποκτά αβάσταχτη ελαφρότητα καταντώντας Φαιδρό!
Ο Νεοεκλεγείς Άρχων εκνευρισμένος τοποθετεί κάθε αντιφρονούντα και αντίθετη άποψη απέναντι του,αναλαμβάνοντας το ρόλο του Αφέντη ξεχνώντας το ψευδο-ρόλο του Υπηρέτη που αρχικά επικαλούνταν!
Η Ντοπαμίνη αρχίζει να εκκρίνεται μέσα στο μυαλό του και η εξουσία γίνεται το απόλυτο ναρκωτικό,η δίψα για κυριαρχία,για επιβολή,για έλεγχο είναι εδώ!

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΘΙΣΤΙΚΗ!(CLICK)

Κάθε σχόλιο κάθε κριτική κάθε παρατήρηση σχετικά με την εξουσία αυτόματα τοποθετείται απέναντι ως εχθρός,παρ ότι ο έξυπνος άνθρωπος ακούει,η μαγική καρέκλα έχει επιτελέσει το έργο της ακόμα μία φορά,οι Ψυχολογικές διαταραχές και ο Εθισμός αφαιρεί κάθε ίχνος λογικής και μαζί και την ικανότητα της ακοής!Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…

Ο χτεσινός σας φίλος,γείτονας,συγγενής(γιατί σε μικρές κοινωνίες έτσι λειτουργούν οι εκλογές)απο απλόχερος(εν σχέση με τις υποσχέσεις) και ζητιάνος(εν σχέση με την ψήφο) έρχεται ακόμα πριν την εκλογή του σε αντίφαση με τον ίδιο του τον εαυτό αποκτώντας απο την αρχή τα πρώτα Ψυχολογικά προβλήματα απο τη σύγκρουση ρόλων,μία σύγκρουση με τον ίδιο του τον εαυτό!
Διότι Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΡΟΛΟΣ-ΘΕΣΗ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μας καθορίζει…και το σύνηθες για άτομα χαμηλού επιπέδου είναι μία μανιώδης ΕΠΑΡΣΗ.

Κάποιοι θα αποδεχτούν το Νέο μετεκλογικό μεταλλαγμένο ρόλο που ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΑ θέλει να επιβάλλει ο Νεο-Εισερχόμενος στην εξουσία παρουσιάζοντας συμπτώματα ανάλογα  με το
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ!

Φυσικά κάποιοι δεν θα παρουσιάσουν σουηδικές συμπεριφορές και σύνδρομα αντιδρώντας στα κακώς κείμενα,είτε εκφράζοντας κάποιες απόψεις δημόσια- ο υφαρπαγέας(απαγωγέας) της ψήφου μας δεν μπορεί να γίνει a priori εκφραστής μόνο του ΚΕΝΟΔΟΞΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥ ,αλλά προφανώς θα απαιτήσουμε να αναταποκριθεί στην εντολή ανάθεσης ευθύνης για να υπηρετήσει τον Τόπο.
Αντ αυτού σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι Άρχοντες, ως προς την ευθύνη συμπεριφέρονται ως εργάτες 4ωρης εργασίας σε Σούπερ Μάρκετ και ως προς τις απολαβές ως απόλυτα κυρίαρχα αφεντικά του Τόπου,λές και το Αξίωμα που τους δώσαμε δημιουργεί αυτοματοποιημένα Αξία Προσωπική!
Λάθος μέγα Αξία και Αξίωμα δεν είναι πάντα ανάλογα και στις παραπάνω περιγραφές είναι αντιστρόφως ανάλογα,αποτέλεσμα τύχης και ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ.

Και έτσι λοιπόν ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ! σε Εθνικό και τοπικό επίπεδο…

Κατά ένα περίεργο τρόπο οι Επικίνδυνοι αυτοί τύποι επικαλούνται τον Κίνδυνο που δημιουργούν οι ελεύθερες φωνές,έχουν το θράσος ειδικότερα σε Μικρής πληθυσμιακά κλίμακας Κοινωνίες,να κάνουν a priori χρήση λέξεων όπως ΑΝΟΗΤΟΣ,ΦΑΙΔΡΟΣ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ κ.α.

Ρε μεγάλε άρχοντα μήπως δεν μας τα λές καλά; Πιστεύεις ότι πέρνουμε χάπια?Νομίζεις ότι με τακτικές εκφοβισμού για γέλια και ανόητη επιχειρηματολογία που καλύπτει την ανεπάρκειά σου,την ηθική και πολιτική σου γύμνια,την απόλυτη γελοιότητα που σε διακατέχει,ότι θα καταφέρεις να κερδίσεις τις εντυπώσεις;
Αμφιβάλλω αγαπητέ μου άρχοντα,αμφιβάλλω ακόμα και για το αν μπορείς να έχεις ένα Δομημένο και Συντεταγμένο Λόγο(γραπτό ή προφορικό),αμφιβάλλω αν μπορείς να αρθρώσεις έστω και μία λέξη χωρίς κάποιον Υποβολέα που θα σου λέει τι να πείς!

Το Δίλημμα ΠΡΑΞΗ ή ΑΠΡΑΞΙΑ ναι μεν τοποθετεί την πραγματικότητα στη σωστή της διάσταση  (με τη βοήθεια του Υποβολέα πάντα-διότι ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ είναι πονηρός και όχι έξυπνος)και ο Νέος Υποψήφιος(Καιροσκόπος?) έτοιμος για τη μαγική καρέκλα εφ οσον ο προηγούμενος δεν έκανε Τίποτα!

Επίλογος-Σημείωμα…Επιστολή προς Δημάρχους.

Τώρα αγαπητέ φίλε,γείτονα,συγγενή υποψήφιε αρχικά και εκλεγμένε τελικά,και ειδικότερα εσύ που πήρες την μεγαλύτερη Τιμή απο τους Συντοπίτες σου,την Τιμή να είσαι Δήμαρχος του Τόπου σου ΣΚΑΣΕ!Σταμάτα την ΑΝΟΗΣΙΑ και γίνε Σοβαρός!Μην κατακρίνεις Δημότες και Ειδικότερα αυτούς που σε τίμησαν με κάθε τρόπο και σε βοήθησαν,να είσαι υπερήφανος για την Τιμή που σου έκαναν,να σε εκλέξουν στην ανώτερη βαθμίδα εξουσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,να σου αναθέσουν την ευθύνη ενός ολόκληρου Τόπου,την ευθύνη των παιδιών τους!ΣΚΑΣΕ και δούλεψε!

Να είσαι ΦΑΙΔΡΟΣ με την αρχαία έννοια(ευχάριστος και εύθυμος στους συμπολίτες σου!) και να πολεμάς την φαιδρότητα υπό τη Νέα Ελληνική έννοια πρωτίστως στον ίδιο σου τον εαυτό(γελοιότητα και ανοησία).

Να τιμάς τους προκατόχους σου όπως πρέπει βγάζοντας το ΣΚΑΣΜΟ γιατί έχυσαν αίμα βάζοντας πολλά ΛΙΘΑΡΙΑ στον Τόπο αυτό πριν ακόμα εμείς γνωρίσουμε τι θα πεί ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!
Να Τιμάς τους παιδικούς σου φίλους,τους γείτονές σου,τους συγγενείς σου,κάθε Συνδημότη σου!
Να ακούς την κάθε γνώμη και να την σέβεσαι,να την αξιολογείς και αν είναι σωστή να την προβάλεις ακόμα και σε βάρος της δικής σου Αυτοπροβολής.

Να θυμάσαι ότι η Δικαιοσύνη είναι Αποτέλεσμα Αγαθής προαιρέσεως(ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ) και ο πρώτος που θα δείξει αγαθή διάθεση και Φαιδρότητα(με την καλή έννοια) θα είσαι εσύ!
Να μην σταματήσεις για κανένα λόγο να διαβάζεις  ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ(ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΙΧ)
Να μην ξεχνάς για κανένα λόγο ότι όπως στο παρελθόν σε βοήθησαν Συντοπίτες σου-σε κάθε επίπεδο-έτσι κι εσύ πρέπει να τους βοηθάς, ειδικότερα όταν η βοήθεια σου είναι ανιδιοτελής το Αξίωμα δεν θα έχει καμία ουσία στην απόκτηση Αξίας.

Μάθε να εξετάζεις προσεκτικά την Διαφωνία,την αντίθετη άποψη,Μέσα απο την διαφωνία συντελέστηκε πρόοδος,μέσα από τα σπασμένα στερεότυπα…
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!(Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης).

Μάθε να μην υποτιμάς και μην ξεχνάς τα 7 αίτια που κινούν τα πράγματα…
ΤΥΧΗ,ΦΥΣΗ,ΒΙΑ,ΛΟΓΙΚΗ,ΣΥΝΗΘΕΙΑ,ΟΡΓΗ και Ζωηρή Επιθυμία!(Αριστοτέλης-Ρητορική Β)

Αντιμετώπισε με Φαιδρότητα την ΤΥΧΗ,Πολέμησε την ΦΥΣΗ σου(απορρίπτοντας κάθε αρνητικό στοιχείο στο μέτρο που μπορείς),μη κάνεις ποτέ χρήση ΒΙΑΣ και ούτε ποτέ μην διανοηθείς να εκφοβίσεις είτε να χρησιμοποιήσεις το Αξίωμά σου και τη δύναμη που προκύπτει απο αυτό ώστε να επιτύχεις με ΒΙΑΙΟ τρόπο την επιβολή απόψεων θέσεων,κάνοντας χατίρια στην οργή και την Ζωηρή Επιθυμία σου για Ανωτερότητα,η ανωτερότητα απαιτεί ανυπαρξία ΒΙΑΣ και Αξιώματος!ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΘΗΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΕΩΣ.

Κάνε Συνήθεια την σκληρή εργασία για τον Τόπο σου και λειτούργησε ΛΟΓΙΚΑ!

Κι αν τελικά κάποια στιγμή αποχωριστείς τη μαγική καρέκλα,αν αποχωριστείς το Αξίωμα,ΠΡΑΤΤΩΝΤΑΣ τις ταπεινές και ΦΑΙΔΡΕΣ( Φαίνω=Λάμπω)αυτές παρατηρήσεις που διάβασες η Αξία θα σε ακολουθεί εως το Θάνατό σου και οι Μνήμες για πολλά χρόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως λαμπερή ιστορία ακόμα,και μετά απο αυτόν.

Έτσι λοιπόν πολύπλευρα αναδείξαμε κάποιες πτυχές οσο αφορά την Φαιδρότητα στην Πολιτική αλλά και την έννοια ΦΑΙΔΡΟΣ…
Ίσως κάποιοι αναγνώστες κρίνουν το κείμενο γελοίο,ίσως ΦΑΙΔΡΟ,ίσως κάποιοι το συσχετίσουν με πρόσωπα της Τοπικής μας Κοινωνίας(Δήμος Κασσάνδρας),κάποιοι άλλοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι θα διαφωνήσουν,κάποιοι θα δώσουν προσοχή(ειδικά οι ενδιαφερόμενοι άρχοντες) και κάποιοι άλλοι θα επιχειρήσουν να το υποβαθμίσουν.

Παραμένει στην κρίση σας η Φαιδρότητα των κειμένων και η Δομή σκέψης καθώς και η διαδικασία ανάλυσης,Αδυνατώ όμως να αφήσω την κριτική σε αδιόρθωτους ΒΛΑΧΟ-ΑΡΧΟΝΤΕΣ οι οποίοι έχουν καβαλήσει το καλάμι!
Θα είμαι εδώ όταν αντιληφθούν ότι ο κόσμος τους έριξε απο το καλάμι πρόθυμος να διαλογιστώ μαζί τους όπως τα παλιά καλά χρόνια που δεν ήταν επάνω στα καλάμια!
Δυστυχώς ή ευτυχώς στην 44χρονη πορεία μου γνώρισα και σε αυτό το συνάφι αρκετούς,με κάποιους ακόμα και σήμερα διατηρώ άριστες σχέσεις και κάποιοι άλλοι μου προκαλούν απέχθεια…

 

Facebook Comments