Επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν έγινε πριν από λίγο. Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς- οι ίδιες μαρτυρίες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων ακόμη και στα 100 και δεκάδες τραυματίες.

«Έχουμε δεχθεί πάνω από 90 τραυματίες και πάνω από 15 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός θα αλλάξει. Εξακολουθούμε να παραλαμβάνουμε περισσότερους ανθρώπους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εργαζόμενος της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

 

Νωρίτερα:

Έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προσευχής τζαμί Σιιτών σε τζαμί, στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν. Aυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για αρκετούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Tοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αρχές επιβεβαιώνουν την επίθεση, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό ή τον αριθμό θυμάτων και τραυματιών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ το ειδησιογραφικό πρακτορείο Aamaj ανέφερε ότι τα θύματα από την επίθεση στο τζαμί είναι τουλάχιστον 100.

 

Facebook Comments