Η Evergrande, ο κινεζικός κολοσσός των ακινήτων που αγωνίζεται τις τελευταίες εβδομάδες να αποφύγει μια άτακτη πτώχευση με απρόβλεπτες συνέπειες στο κινεζικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, μετέφερε $83,5 εκατ. την Παρασκευή σε ειδικό λογαριασμό για την πληρωμή ξένων ομολογιούχων που έχει καθυστερήσει, σύμφωνα με κινεζική εφημερίδα.

Η Evergrande μετέφερε τα χρήματα σε λογαριασμό της Citigroup για την πληρωμή ενός ομολόγου που έπρεπε να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν οι Securities Times επικαλούμενοι πηγές.

Η Evergrande έχασε πληρωμές σε ομόλογα της στα τέλη του Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου. Οι πληρωμές έπρεπε να γίνουν σε ομόλογα εκφρασμένα σε δολάρια ΗΠΑ που εκδόθηκαν στο εξωτερικό. Η εταιρεία έχει διευκρινίσει πώς έχει στη διάθεση της μια περίοδο χάριτος 30 ημερών για να κάνει τις πληρωμές στα ομόλογα της.

Ο κολοσσός των ακινήτων αγωνίζεται να μειώσει το υπέρογκο χρέος του από τα επίπεδα των 2 τρισ. γουάν ($310 δισ.) προκειμένου να συμμορφωθεί με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για τον δανεισμό που έχει επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση. Ο κίνδυνος μιας άτακτης κατάρρευσης της κινεζικής εταιρείες έχει πυροδοτήσει σοβαρές ανησυχίες για τον πιθανό αντίκτυπο στο κινεζικό και παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Facebook Comments