Στην έκδοση πράσινου senior preferred ομολόγου προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, με το βιβλίο προσφορών να αναμένεται – εκτός απροόπτου – να ανοίξει αύριο ή την Τετάρτη.

Η συστημική τράπεζα έδωσε εντολή στις έξι διεθνείς τράπεζες BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs , Morgan Stanley, Nomura και UBS, να τρέξουν την έκδοση με τα investor calls να ξεκινούν σήμερα.

Σημειώνεται πως ο senior preferred τίτλος είναι τύπου 6NC5, δηλαδή 6ετής με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των 5 ετών.

Η τράπεζα έχει άλλωστε ήδη ανακοινώσει την έξοδό της στις αγορές για την άντληση κεφαλαίων έως 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση πράσινου ομολόγου της κατηγορίας  υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) έως τα τέλη του χρόνου. Αποτελεί τον πρώτο πράσινο τίτλο που εκδίδει η Τράπεζα Πειραιώς και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από τη Moody’s και Β από την S&P.

H συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κάλυψης του ενδιάμεσου στόχου του 2021 για τις MREL και των στόχων που έχει θέσει το ενιαίο συμβούλιο εξυγίανσης SRB για το 2002 και έως τα τέλη του 2025. Κατά τη συστημική τράπεζα η έκδοση αυτή θα βοηθήσει στην περαιτέρω βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής και του χρηματοδοτικού της μίγματος ενώ αποτελεί και μέρος της δέσμευσης της Πειραιώς στα κριτήρια ESG.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments