«Αν και πολλές φορές ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, η εντολέας μου ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται “αμετανόητη”. Μην επηρεαστείτε από τον Τύπο», ανέφερε ο συνήγορος της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, Σάκης Κεχαγιόγλου, στην αγόρευσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ).

Ο συνήγορος, λίγο μετά την έναρξη της αγόρευσής του, είπε στο δικαστήριο πως η εντολέας του δεν θα ζητήσει το ελαφρυντικό που αφορά την ειλικρινή μεταμέλεια, καθώς ο νόμος απαιτεί για την αναγνώρισή του να έχει προσπαθήσει ο κατηγορούμενος να άρει τις συνέπειες της πράξης του. Εν προκειμένω, όπως σημείωσε ο συνήγορος, η Έφη δεν θα μπορούσε να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση ασχέτως της θέλησής της. «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας; Προέρχεται, όμως, από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με τον μισθό της», υποστήριξε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος σε αυτήν τη φάση της τοποθέτησής του δεν διευκρίνισε ποια ελαφρυντικά προτίθεται να ζητήσει.

Με την έναρξη της αγόρευσής του, ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως «υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα», φράση που προκάλεσε την αντίδραση της Ιωάννας. Ο συνήγορος ζήτησε να τον σεβαστούν όλοι, σημειώνοντας: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανέναν. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Facebook Comments