Ερντογάν: Μίλησε για πρώτη φορά για ενδεχόμενο ήττας και αποχώρησής του

MarketNews

Ερντογάν: Μίλησε για πρώτη φορά για ενδεχόμενο ήττας και αποχώρησής του, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ιστορική αναδρομή στην περίοδο διακυβέρνησης της Τουρκίας από το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του οποίου ηγείται και στη συνέχεια από τον ίδιο ως αρχηγό του κράτους έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στη χώρα.

"Οτιδήποτε καλό και όμορφο βρήκαμε, το προστατέψαμε και το αναπτύξαμε", ανέφερε ο ηγέτης της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε δε στην Τροία, λέγοντας ότι "είναι το σύμβολο από το παρελθόν που εκπροσωπεί κι εμάς, όπως όλους τους λαούς που έζησαν στην Ανατολία. Η Ομήρου Ιλιάδα εξηγεί έναν αγώνα του οποίου τα ίχνη φτάνουν στο σήμερα".

Εκείνο το οποίο προκάλεσε εντύπωση, ωστόσο, ήταν πως για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για το ενδεχόμενο ήττας και αποχώρησής του στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές οι οποίες είνα προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023.

"Εάν ο λαός πει στο καλό κι έρθουν οι επόμενοι, ας γκρεμίσουν όσα χτίσαμε", υπογράμμισε.

Παράλληλα, υποσχέθηκε για ακόμη μία φορά στον λαό της χώρας του "καλύτερες μέρες", παρόλο που ο πληθωρισμός συνεχίζει να ταράζει ισχυρά την τουρκική οικονομία.