Τέλος, σε ό,τι αφορά τον χρυσό, η SocGen σημειώνει πως τα περιορισμένα κέρδη του 2021 παρά τα χαμηλά επιτόκια και τον υψηλό πληθωρισμό, δεν προμηνύουν καλές προοπτικές.

Διατηρεί μία ελαφρώς υποστηρικτική στάση βραχυπρόθεσμα, καθώς αναμένει ότι η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνουν ιδιαίτερα διευκολυντικές. Πράγματι, η Fed φαίνεται να είναι απρόθυμη να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα, και αυτό σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό δημιουργούν το τέλειο μείγμα για τον χρυσό. Οι οικονομολόγοι της SG βλέπουν τον πληθωρισμό των ΗΠΑ στο 4,4% φέτος και 3,7% το 2022 με τις αποδόσεις στα 10ετή ομόλογα να αυξάνονται αλλά να παραμένουν κάτω από το 2,0% στις αρχές του επόμενου έτους και να αυξάνονται στο 2,25% έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Έτσι η SocGen αναμένει ότι η τιμή του χρυσού θα κινηθεί κατά μέσο όρο στα 1.950 δολ./ουγκιά το α’ τρίμηνο του 2022 και στη συνέχεια θα μειωθεί σταδιακά στα 1.700 δολ. το δ’ τρίμηνο του έτους, καθώς η κατάσταση ομαλοποιείται. Ο πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ τα επιτόκια θα αυξηθούν αργά.  

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments