Ο Στ. Κούλογλου ’στηρίζει’ τον Αδ. Γεωργιάδη - Ποιος ο λόγος

MarketNews

Ο Στ. Κούλογλου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου δηλώνει ότι στηρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη σε σχέση με την προαναγγελία προσφυγής του στο ΕΔΑΔ.

Γράφει στο tvxs:

(...)

Εγώ τουλάχιστον είμαι έτοιμος να υποστηρίξω με θέρμη την προσφυγή Γεωργιάδη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να βοηθήσω όσο μπορώ, από τη θέση του ευρωβουλευτή.. Θα πρόκειται άλλωστε για πρώτη φορά που εν ενεργεία υπουργός στρέφεται κατά της Δικαιοσύνης της χώρας του, άρα η υπόθεση θα αποτελεί και ιστορική πρεμιέρα. Βάζω μόνο  έναν-τυπικό- όρο :

Στην εξωδικαστική συμφωνία της αμερικανικής Δικαιοσύνης με τη Novartis, με την οποία η τελευταία υποχρεούται να αποζημιώσει το δημόσιο των ΗΠΑ με ένα θηριώδες ποσό,-ρεκόρ, η εταιρεία το πληρώνει επειδή παραδέχεται, χωρίς αστερίσκους, ότι είχε οργανώσει ένα δίκτυο διαφθοράς στην Ελλάδα και είχε δωροδοκήσει και «κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Ο όρος μου είναι λοιπόν, αφού προσφύγουμε στην Ευρώπη για να βρει και ο κ. Γεωργιάδης το δίκιο του, η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει -μετά το « δεδικασμένο» της εξωδικαστικής συμφωνίας τον Ιούνιο του 2020- αποζημίωση από τη Novartis,  όπως έκαναν οι ΗΠΑ, βάζοντας στην τσέπη 350 εκατ $. Θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει αυτό και στην Ελλάδα, αλλά ας μη μείνουμε εκεί.  Πιστεύω ότι ο υπουργός δεν θα έχει αντίρρηση σε μια τέτοια κίνηση, για την οποία η κυβέρνηση περιέργως αργοπορεί.