Η Κίνα θα αποδεσμεύσει αργό πετρέλαιο από τα αποθέματά της με βάση τις ανάγκες της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι σε στενή επικοινωνία με χώρες παραγωγής και κατανάλωσης πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι θα αποδεσμεύσουν εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα σε συντονισμό με την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες για να προσπαθήσουν να μειώσουν τις τιμές αφού οι παραγωγοί της ομάδας ΟΠΕΚ+ έχουν κατ’ επανάληψη αγνοήσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη παραγωγή αργού.

Η Εθνική Διοίκηση Τροφίμων και Στρατηγικών Αποθεμάτων της Κίνας επιβεβαίωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι εργάζεται επί της αποδέσμευσης αποθεμάτων πετρελαίου αλλά αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το αμερικανικό αίτημα.

Μιλώντας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν αρνήθηκε και πάλι να σχολιάσει εάν η Κίνα συμμετέχει στην αποδέσμευση αποθεμάτων αργού που συντονίζουν οι ΗΠΑ.

«Η κινεζική πλευρά θα οργανώσει την αποδέσμευση του αργού από τα κρατικά αποθέματα με βάση τις δικές της πραγματικές ανάγκες», δήλωσε ο Τζάο, προσθέτοντας ότι οι σχετικές πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση.

Ο Τζάο δήλωσε ότι η Κίνα θα διατηρήσει την επικοινωνία και τη συνεργασία για να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου.

Facebook Comments