Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος Καθηγητής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας.

Γεννήθηκε στη Θήβα το 1935 και ήταν παντρεμένος με την Ελένη Τούτουζα – Πανταζοπούλου. Απέκτησε τρία παιδιά και πέντε εγγόνια. Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν διευθυντής της Καρδιολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και μέλος της “Nominating Committee”, επιτροπής η οποία επιλέγει και προτείνει τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ήταν μέλος της Συντακτικής Επιτροπής υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιστημονικών περιοδικών, ενώ επελέγη ως κριτής εργασιών από διεθνή επιστημονικά περιοδικά μεγάλης εμβέλειας όπως το Lancet κ.α.

Χρημάτισε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων. Εκ των ιδρυτικών μελών του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) και διευθυντής του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.


Δημοσίευσε με συνεργάτες ή µόνος πολλά άρθρα εις την ελληνικήν και άνω των 400 σε ξένα περιοδικά καθώς και πολλά βιβλία. Ήταν εκδότης του περιοδικού του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. “στους ρυθµούς της καρδιάς” και του περιοδικού “Καρδιά & Αγγεία”

Ήταν διευθυντής των επιστηµονικών περιοδικών “Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση” της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, αντιπρόεδρος του Πνευµατικού Κέντρου Ρουµελιωτών και μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών.

Έχει δεκάδες οι τιμητικές διακρίσεις: Ακτουάριος – Άρχων του Οικουµενικού Πατριαρχείου. Ταξιάρχης του Τάγµατος της Τιµής από τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας. Αντεπιστέλλον µέλος της Σερβικής Ακαδηµίας Επιστηµών και Τεχνών. Επίτιµο µέλος του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”. Τιµητική διάκριση από τον ∆ήµαρχο Αθηναίων. Τιµητική διάκριση από τον Μορφωτικό Σύλλογο, τον Δήµο και τον Ιατρικό Σύλλογο Λεβαδείας, τους ∆ήµους Θηβαίων, Λαµίας, Αλεξανδρούπολης κ.α. Επίτιµος δηµότης Χίου και Άρτας

 

Facebook Comments