Όλοι θα έχετε διαβάσει για τον διαχωρισμό των γενεών και μάλιστα τις τελευταίες δεκαετίες οι αλλαγές αυτές είναι πιο γρήγορες.

Η γενιά των boomers που γεννήθηκαν μεταπολεμικά και ανοικοδόμησαν τον κόσμο μέχρι προσφάτως και ήταν στην εξουσία πολλές δεκαετίες παγκοσμίως και στην δική μας μεταπολίτευση.
Οι πιο πρόσφατες γενιές των Υ και Ζ, των τριαντάρηδων και προσφάτως της τεχνητής νοημοσύνης.
Όλες αυτές οι γενιές έχουν όμως έναν συνδετικό κρίκο, την γενιά Χ, τους millennials, την γενιά μου, τους σαραντάρηδες. Είναι η μοναδική χρονική στιγμή του κάθε ένα μας με την μέγιστη αρμονία ενέργειας μαζί με εμπειρία.
Έχουμε μεγάλη ευθύνη και χρέος έναντι στην κλιματική αλλαγή, τις πανδημίες και την 4η βιομηχανική επανάσταση να οργανώσουμε και να συντονίσουμε όλες τις γενιές.
 
Να το πολιτικοποιήσουμε όμως όλο αυτό και να το τοποθετήσουμε στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στην Ελλάδα ηγέτες της γενιάς Χ. Μετά από μια δεκαετία μνημονίων και πανδημίας και προσφάτως ενεργειακής κρίσης, η γενιά αυτή καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Η γενιά των boomers δεν έκανε καλό photo finish και τα έκανε μαντάρα.
Είδαμε τον σημερινό πρωθυπουργό να στηρίζεται πλήρως στην γενιά Χ στο επιτελείο του και να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Είδαμε την σαρωτική εκλογή του Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ.
 
Νομίζω ότι μπορούμε να ελπίζουμε και να στηριζόμαστε σε αυτή την γενιά, από την οποία προέρχομαι κι εγώ, είμαστε σε μια ιδανική στιγμή της ζωής μας που μπορούμε να συνδυάσουμε την ενέργεια μας και την πολλαπλή εμπειρία μας σε διαφορετικές καταστάσεις και να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις νέες γενιές των Υ και Ζ.
Ξεχάστε ότι ξέρατε και τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών, θα αλλάξουν όλα.
Να έχουμε ελπίδα για τις επόμενες δύο δεκαετίες και εμπιστοσύνη στην γενιά Χ.

Facebook Comments