Όπως κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε τις νέες εξελίξεις που υπάρχουν στις αγοραπωλησίες μετοχών από τους λεγόμενους insiders. Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο δείκτης αυτός θα πρέπει να εξετάζεται με βάση συγκεκριμένες συνθήκες και μεταβλητές προκειμένου να μας δώσει μια αξιόπιστη ένδειξη.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που υπάρχουν, την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν $65,81 εκατ. αγορές μετοχών από τους insiders ενώ οι πωλήσεις ήταν $3,65 δισ. Η σχέση πωλητών/αγοραστών είναι στο 55,43 σε σχέση με το 31,13 της προηγούμενης εβδομάδας. Σε γενικές γραμμές, ανησυχία προκαλούν ενδείξεις πάνω από το 100,00.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και πως έχουν συμπεριφερθεί τα μεγαλύτερα hedge funds από τις αρχές του 2013.

Είναι γνωστό ότι από την κατάρρευση του 2008 και έπειτα, τα hedge funds έβγαλαν πολύ μεγάλες αποδόσεις εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσε η Fed. Ήταν δεδομένο ότι κάθε νέο πακέτο τόνωσης θα έστελνε τους δείκτες υψηλότερα και τα hedge funds άρχισαν να κεφαλαιοποιούν αυτή την κατάσταση. Επίσης, η πρακτική αυτή αύξανε και την ελκυστικότητα του χρυσού, με αποτέλεσμα τη μεγάλη άνοδο του πολύτιμου μετάλλου την οποία καρπώθηκαν επίσης τα hedge funds.

Τους τελευταίους μήνες όμως όπου η κατάσταση είναι περίπλοκη τα hedge funds έχουν υποστεί απώλειες. Πολλά από αυτά είχαν κάποιες πωλήσεις στους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς δείκτες, άλλα είχαν χρυσό και πολλά από αυτά είχαν μετοχές της Apple. Αποτέλεσμα είναι η απόδοση του δείκτη των hedge funds να είναι ένα «φτωχό» 5,0% όταν ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 15%.

Για την ώρα λοιπόν φαίνεται ότι τα hedge funds έχουν χάσει αρκετή από τη μεγάλη τους λάμψη και οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες από τον S&P 500. Το λεγόμενο active management δεν έχει δικαιώσει τις υψηλές προμήθειες κατά τη διάρκεια του 2013.

Facebook Comments