Και ισχυρές επιχειρήσεις κι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι

Λοβέρδος Γιάννης

Και ισχυρές επιχειρήσεις κι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς αδυνατεί να ασκήσει αποτελεσματικά κι εποικοδομητικά τον ρόλο του ως του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει επιστρέψει στο λαϊκίστικο κι ανεύθυνο παρελθόν όταν ψευδώς ισχυριζόταν ότι δήθεν θα καταργούσε τα μνημόνια με «ένα νόμο κι ένα άρθρο». Προφανώς δεν έχουν καταλάβει στην πλατεία Κουμουνδούρου ότι ο κόσμος τους έχει καταλάβει και δεν τους εμπιστεύεται. Και γνωρίζει πολύ καλά ότι η στείρα αντιπολίτευση δεν γίνεται αποδεκτή απο την κοινωνία μας κι είναι επιβαρυντική και για τη δημοκρατία μας και για την πατρίδα μας.

Γι’ αυτό δημαγωγικά και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας κατηγορούν και πάλι την κυβέρνηση της ΝΔ για δήθεν αντεργατικές πολιτικές.  Όπως τονίζουν τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρμόδιος υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο και ταυτόχρονα ένα βαθιά λαϊκό κόμμα που θέτεις την προτεραιότητα της την προστασία των εργαζομένων, που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Για το κυβερνών κόμμα δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς ισχυρές και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αλλά και δεν μπορούν να υπάρξουν επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους και καλά αμειβόμενους εργαζόμενους. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δυστυχώς η αριστερά δεν μπορεί να δει. Και γι’ αυτό δεν μπορεί να επιτελέσει το θεσμικό της καθήκον που είναι η άσκηση υγιούς και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, που αποτελεί την πεμπτουσία  του κοινοβουλευτικού μας συστήματος και της κοινωνίας μας. 

Η κυβερνητική νομοθεσία, που συστηματικά προωθεί, αποτελεί την προσπάθεια, που καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία να εκσυγχρονίσει τις εργασιακές σχέσεις και να τις αναβαθμίσει στο επίπεδο που απαιτούν οι καιροί μας και οι τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτά που νομοθετεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούν την καρδιά των αλλαγών που έχουν επέλθει σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχουν αποδεχθεί ακόμα και αριστερές κυβέρνησης στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Δυστυχώς στην χώρα μας, η αριστερά παραμένει εγκλωβισμένη στο παρελθόν και αρνείται να δει την πραγματικότητα. Προσπαθεί μάλιστα να ασκήσει αντιπολίτευση με τρόπο που δεν συνάδει με το δημοκρατικό μας πολίτευμα, δηλαδή με ψέματα, υπερβολές και παραποίηση της πραγματικής κατάστασης. Αυτός είναι και ο λόγος που η αντιπολίτευση, και ιδιαιτέρως ΣυΡιζΑ δεν μπορούν να κερδίσουν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία μας και στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται η μεγαλύτερη διαφορά του με την Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Η αλήθεια είναι, και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη, ότι τίποτα από αυτά που υποστηρίζει ο ΣυΡιζΑ δεν ισχύει. Ούτε το οκτάωρο καταργείται, ούτε οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ούτε οι μισθοί μειώνονται, ούτε επιστρέφουμε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει πλέον είναι ότι ο εργαζόμενος και καλύτερα προστατεύεται και οι υπερωρίες του θα πληρώνονται ολόκληρες και η εργασία του θα αποτιμάται καλύτερα, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη καταγράφει υψηλά επίπεδα αποδοχής από την κοινωνία μας, που γυρίζει την πλάτη της σε παρωχημένες νοοτροπίες και φανατισμούς άλλων εποχών. Η νέα νομοθεσία προστατεύει τον εργαζόμενο και δίνει τη δυνατότητα στην επιχειρηματική δραστηριότητα να αναπτυχθεί καλύτερα με βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.