Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν για έκτη ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε διάστημα ενός και πλέον χρόνου σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, καθώς φορτία του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατευθύνονται προς την Ευρώπη την ώρα που τα βιομηχανικά λουκέτα και το θερμότερο κλίμα περιορίζουν τη ζήτηση.

Σημειώνεται ότι ένας στόλος αμερικανικών φορτίων LNG κατευθύνεται προς την Ευρώπη, ενώ αρκετά πλοία που έπλεαν προς την Ασία κινούνται πλέον προς την περιοχή. Οι περισσότερες προμήθειες έρχονται αφού οι τιμές ρεκόρ νωρίτερα αυτό το μήνα ανάγκασαν εργοστάσια να σταματήσουν ή να επιβραδύνουν την παραγωγή, περιορίζοντας τη ζήτηση, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή.

Στην Ολλανδία, το συμβόλαιο φυσικού αερίου για τον επόμενο μήνα διαπραγματευόταν στα 96,22 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε στα 97,50 ευρώ στις 09:51 π.μ. στο Άμστερνταμ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές υποχώρησαν έως και 12% στις 235 πένες ανά θερμική μονάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Δεκεμβρίου

 

Facebook Comments