Κίνα: Μειωμένη κατά (ετήσια βάση) 9,7% η προστιθέμενη αξία του τουρισμού

MarketNews

Κίνα: Μειωμένη κατά (ετήσια βάση) 9,7% η προστιθέμενη αξία του τουρισμού, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι κινεζικός τουρισμός και οι σχετικές βιομηχανίες κατέγραψαν μείωση των δραστηριοτήτων και του τζίρου τους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 το 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η προστιθέμενη αξία του τουρισμού και των σχετικών τομέων του στην Κίνα καταγράφηκαν στα 4,06 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 637,45 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, με ετήσια μείωση 9,7%, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

Η συμβολή του αναφερόμενου τομέα στη διαμόρφωση του κινεζικού ΑΕΠ καταγράφηκε σε ποσοστό 4,01% το 2020, μειωμένη κατά 0,55% από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το NBS.

Επηρεασμένη από τα ξεσπάσματα της COVID-19, η προστιθέμενη αξία του ξενοδοχειακού τομέα και της προσφοράς τουριστικών καταλυμάτων κατέγραψε ετήσια μείωση 28,8%, ενώ οι μειώσεις για τα ταξίδια και την προσφορά υπηρεσιών κέτερινγκ μειώθηκαν κατά 12,1% και 10,8% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.