Νέα «βουτιά» κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων σημείωσε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, για να ανακάμψει κάπως στη συνέχεια, καθώς εκδηλώθηκαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Οι πωλητές υπερισχύουν κατά κράτος καθώς είναι πλέος διάχυτος ο φόβος ότι τα stress tests και τα θετικά αποτελέσματα δεν αρκούν για να βγάλουν τον τραπεζικό κλάδο ισχυρό. Εκείνο, ωστόσο, που προβληματίζει διαρκώς τα ξένα funds, που «ξεφορτώνονται» μαζικά τις ελληνικές μετοχές, είναι ο πολιτικός κίνδυνος, το ρίσκο που φαίνεται να ενισχύεται. Οι ξένοι δεν θέλουν να επενδύουν σε μια αγορά που δεν ξέρει τι θα συμβεί στο πολιτικό επίπεδο το οποίο και επηρεάζει και την οικονομική κατάσταση.

Υπό το φως όλων αυτών των στοιχείων, το ελληνικό Χρηματιστήριο κατέγραψε σήμερα σημαντικές απώλειες, αν και προς το τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκε σημαντικά η αρχική πτώση που ξεπερνούσε το 5% και η αγορά επανήλθε πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 906,97 σημειώνοντας πτώση 2,80%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 185,97 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σήμερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου κινείτο στο επίπεδο του 8,22%, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με την Τετάρτη.
 

Facebook Comments