Η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη σε άρθρο της στην ΕΦΣΥΝ με αφορμή τον διάλογο πριν από το συνέδριο του κόμματος άφησε σαφέστατες αιχμές εναντίον στελεχών της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές σε «κομματικούς μπράβους» και «ιδεολογικό face control».
 
Η Δώρα Αυγέρη στις 8 Ιανουαρίου είχε γράψει άρθρο στην ΕΦΣΥΝ υποστηρίζοντας πως ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να ξαναγνωρίσει την Αριστερά χωρίς κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control. «Ο προοδευτικός κόσμος δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Και ταυτόχρονα πρέπει να ξαναγνωρίσει την Αριστερά. Αυτό δεν γίνεται με κομματικούς μπράβους και ιδεολογικό face control. Οι πολίτες δεν είναι περαστικοί που ρίχνουν ένα βλέμμα από περιέργεια. Το βλέμμα τους έχει απορίες. Συναπαντούμε, τους συναντούμε στους δρόμους. Τους πείθουμε για το δίκαιο των θέσεών μας και για την επιτυχία μιας συλλογικής, ριζοσπαστικής πορείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει πρώτα να οργανώσει ένα πλειοψηφικό πολιτικό μέτωπο απέναντι στη Δεξιά κι όχι να ανοίγει κοινωνικά μέτωπα εναντίον του. Κι αυτό το πολιτικό μέτωπο να το φέρει και να το κρατήσει αριστερά, προκειμένου οι πολίτες να βρουν απαντήσεις στα προβλήματά τους κι όχι προβλήματα στις απαντήσεις τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και οι άνθρωποί του οφείλουν να σκεφτούν την επόμενη μέρα μιας νίκης γεμάτης από μεγάλες ευθύνες και νέες ελπίδες. Κι αυτή η μέρα δεν αργεί!», έγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι είναι οι «κομματικοί μπράβοι» τους οποίους καταγγέλλει.
 
 

Η απάντηση από τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο
 
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος επιτέθηκε στην κυρία Αυγέρη και τόνισε πως «το ζήτημα δεν είναι μόνο τι λέει και τι δεν λέει, αλλά και από που αντλεί την αυτοπεποίθηση της να λέει ότι της κατέβει, με γλώσσα εφάμιλλή της “εκσυγχρονιστικής” δεξιάς».

Facebook Comments