Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα υψηλά των 4,5 ετών που αναρριχήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα. Αιτία, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας από τον οίκο Fitch.

O Stoxx Europe σημειώνει πτώση  0,19%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται με οριακή διακύμανση -0,01%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά -0,18% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες -0,29%.

Η πετρελαϊκή OMV AG υποχωρεί κατά 4,1% μετά την υποβάθμισή της από την SocGen ενώ η Nordex ενισχύεται σε ποσοστό 6,2% στα €4,1 καθώς ανακοίνωσε καθαρά προ φόρων κέρδη €14 εκατ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές εξαγωγές σημείωσαν ετήσια άνοδο 3,1% τον Ιανουάριο του 2012, κυρίως χάρη στην αύξηση κατά 5,5% των παραγγελιών από χώρες της Ε.Ε. που βρίσκονται όμως εκτός ευρωζώνης , και αύξησης 4,5% από χώρες εκτός Ε.Ε.

Ενώ στη Γαλλία,  η βιομηχανική παραγωγή για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε 1,2% τον Ιανουάριο σε σχέση με το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee.

Facebook Comments