Όπως αναφέρει το Zero Stray Academy, οι καθηγητές του Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, Αλέξης Μαντζώρος και Δημήτρης Γραμματικάκης δε μένουν μόνο στη θεωρία. Κλήθηκαν σε μία πολύ δύσκολη περιοχή, στη λεγόμενη βραχονισίδα των εγκαταλελειμμένων ζώων στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χίου, και βρίσκονται ήδη εκεί.

Η Alma Libre – Hellenic Animal Rescue γράφει:

Η βραχονησίδα των εγκαταλελειμένων – μέρος πρώτο, η αποστολή
Ώρα: 11:00 π.μ.
Τοποθεσία: Βραχονησίδα […..] – απομονωμένη κάπου στο ανατολικό Αιγαίο

Κατάσταση: Σημείο εγκατάλειψης αδέσποτων σκυλιών. Περί τα 20 αδέσποτα σκυλιά χωρίς φαγητό και νερό εκτεθειμένα στον καιρό και χωρίς οδό διαφυγής

Αποστολή: Σωτηρία των ζώων αυτών. Σίτισή τους και παροχή πρώτων βοηθειών. Εκκένωσή τους σε παρακείμενο κατοικημένο νησί, μεταφορά σε κτηνιατρείο για τα περαιτέρω. 

Εθελοντές: 3 από Alma Libre Hellenic Animal Rescue, 4 ακόμα από 2 τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις

Ενημερωθήκαμε για βραχονησίδα στο ανατολικό Αιγαίο στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χίου όπου έχει εξελιχθεί σε σημείο εγκατάλειψης «ανεπιθύμητων» σκυλιών. Η βραχονησίδα ωστόσο είναι ακατοίκητη, δεν υπάρχουν πηγές φαγητού πέρα από σκουπίδια από περαστικούς ψαράδες, ούτε νερού πέρα από την βροχή, ούτε κανένα καταφύγιο. Τα ζώα αυτά απλά περιμένουν να έρθει η ώρα τους να καταβληθούν από την πείνα και τη δίψα και να ξεψυχήσουν μόνα τους. Το έγκλημά τους ώστε να αξίζουν αυτήν την μοίρα; Απλώς… σε κάποιους δεν ήταν πια χρήσιμα εργαλεία. Άλλοι πετούν τα κουτάβια τους σε κάδους σκουπιδιών, άλλοι στα βουνά. Εδώ τα ξεφόρτωσαν σε μία ακατοίκητη βραχονησίδα, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν, μένοντας στην παραλία και κοιτώντας καρτερικά με το βλέμμα της προσμονής, για έναν άνθρωπο που δεν θα επέστρεφε ποτέ πίσω για αυτά. Και στο βλέμμα τους να είναι χαραγμένο βαθιά ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ…

H αποστολή δεν ήταν εύκολη. Η βραχονησίδα δεν είναι τόσο μικρή και σε σημεία έχει πυκνή χαμηλή βλάστηση. Τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα φοβικά και δεν πλησιάζουν άνθρωπο ενώ οι καιρικές συνθήκες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους δεν βοηθούν. Έχουμε φέρει όμως μαζί μας όλα τα απαραίτητα υλικά παγίδευσης, έχουμε την απαραίτητη εμπειρία κι είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα αφήσουμε τα σκυλιά αυτά να πεθάνουν μόνα τους στη βραχονησίδα. Αυτή τη φορά θα δουν ένα διαφορετικό πρόσωπο των ανθρώπων. Τα σκυλιά αφού πιαστούν θα μεταφερθούν σε διπλανό μεγαλύτερο νησί όπου υπάρχει κτηνιατρείο, θα τους γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, θα στειρωθούν όσα είναι αστείρωτα και τους δοθούν πρώτες βοήθειες αν είναι απαραίτητο.

Ξέρουμε ότι για πολλά δεν θα φτάσουμε έγκαιρα. Ξέρουμε ότι θα βρούμε και νεκρά ζώα για τα οποία η μοίρα δεν επιφύλασσε κάτι καλύτερο.

Οφείλαμε όμως να προσπαθήσουμε για αυτά, οφείλαμε να παλέψουμε να τα βρούμε και να τα πάρουμε από εκεί με κάθε τρόπο.
Στην συνέχεια θα γίνει προσπάθεια από την τοπική φιλοζωική να μην επανενταχθούν στο δρόμο αλλά να δοθούν για υιοθεσία. Ως προς αυτό θα θέλαμε την βοήθειά σας με μία κοινοποίηση. Σύντομα θα αναρτηθούν οι αγγελίες τους.

ΥΓ Για πολύ συγκεκριμένους και πολύ σοβαρούς λόγους μας ζητήθηκε να μην δημοσιοποιήσουμε ποια ακριβώς ήταν η εν θέματι βραχονησίδα. Φυσικά και θα το σεβαστούμε συνεπώς ούτε στις φωτογραφίες μας διακρίνονται γεωγραφικές λεπτομέρειες ενώ παρακαλούμε μην μας ρωτάτε πού πήγαμε, κι αν με κάποιο τρόπο τύχει να το μάθετε, μην το συζητήσετε δημόσια. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχει πραγματική σημασία ποια βραχονησίδα ήταν. Διότι δεν είναι ούτε η μοναδική στο πανελλήνιο, ούτε η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα ξερονήσι να εξελίσσεται σε τόπο μαρτυρίου για ατελείωτες βασανισμένες ψυχές…

 

Facebook Comments