Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, στους 4 νομούς της Κρήτης, καθώς προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει και μάλιστα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους 3 από τους 4 νομούς, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται πολύ κοντά για να περάσει δεύτερο κόμμα. Την πρωτιά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει απώλειες προς το ΠΑΣΟΚ.

Όπως σημειώνει στα Νέα ο Αντώνης Παπαργύρης, διευθυντής ερευνών της GPO, “προχωρώντας στην ανάλυση των δεδομένων για το σύνολο της Περιφέρειας, παρατηρούμε ότι .όντως το 12% όσων είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή, προτίθεται να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ταυτόχρονα όμως παρατηρούμε και μια μετακίνηση της τάξης του 9,7% ψηφοφόρων της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ το οποίο σε αυτή τη φάση επιτυγχάνει μια σημαντική αμφίπλευρης διείσδυση διατηρώντας υψηλά ποσοστά αυτοσυσπείρωσης των δικών του δυνάμεων.”

Ποια είναι η δύναμη των κομμάτων
Νομός Ρεθύμνου

Στον Νομό Ρεθύμνου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα (28,3%) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 22,2%. Όμως το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 19,6% πολύ κοντά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Νομός Ηρακλείου

Στον Νομό Ηρακλείου, η Νέα Δημοκρατία έρχεται δεύτερη, με ποσοστό 22,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με ποσοστό 23,7%. Όμως το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έρχεται με φόρα και βρίσκεται δημοσκοπικά στο 21,6%, σε απόσταση αναπνοής από τα δυο μεγάλα κόμματα.

Νομός Χανίων

Στα Χανιά οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εντυπωσιακές, αφού παραμένει σε μονοψήφιο ποσοστό της τάξης του 8-9%. Πρώτο κόμμα με διαφορά είναι η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 27,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22,8%

Νομός Λασιθίου

Στο Νομό Λασιθίου η Νέα Δημοκρατία είναι στο 27,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,4%. Αλλά η απόσταση με το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν μηδενιστεί, αφού το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκεται στο 18,8%.

“Η παραπάνω συνθήκη είναι πρωτόγνωρη με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα των δυο τελευταίων ετών, σημειώνει ο Αντώνης Παπαργύρης της GPO, στη διάρκεια των οποίων η στασιμότητα χαρακτήριζε τις επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ. Και αυτό συνιστά μια σημαντική μεταβολή για ένα κόμμα που κατάφερε μέσω της εσωκομματικής του διαδικασίας να τοποθετηθεί στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων και να εμφανίζεται σήμερα ως ρυθμιστής των διεργασιών στον ενδιάμεσο χώρο.”

Πηγή: Parapolitika.gr

Facebook Comments