Η περιουσία του εκλιπόντος πρίγκιπα της μουσικής σκηνής Prince, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των τραγουδιών του, αποτιμάται στα 156,4 εκατ. δολάρια. Ο τραγουδιστής απεβίωσε χωρίς να αφήσει διαθήκη το 2016 και η περιουσία του θα μοιραστεί σε τρία από τα αδέλφια του, καθώς και στην δισκογραφική εταιρεία «Primary Wave», η οποία τον Αύγουστο του 2021 εξαγόρασε τα δικαιώματα των τραγουδιών του Prince από άλλους τρεις κληρονόμους, δύο εκ των οποίων έχουν αποβιώσει.
 
Η Comerica Bank, η εταιρεία που διαχειρίζεται την περιουσία του συμφώνησε στο ποσό αυτό με την Υπηρεσία Εσόδων (IRS) και τους κληρονόμους του διάσημου μουσικού. 

Σύμφωνα με τον Guardian η αναδιανομή της περιουσίας θα μπορεί να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα. «Ήταν έξι ολόκληρα χρόνια», δήλωσε ο L. Londell McMillan, δικηγόρος των τριών κληρονόμων, οι οποίοι αντιμετώπισαν μια δαπανηρή νομική διαδικασία για να διευθετηθεί και να διανεμηθεί η περιουσία του σταρ.

Ο λαμπρός και μεγάλος κατάλογος τραγουδιών του Prince εκτείνεται σε funk, R&B, new wave και όχι μόνο, και περιλαμβάνει ποπ αριστουργήματα όπως τα: Purple Rain, When Doves Cry και 1999. Οι κάτοχοι της κληρονομιάς μπορούν να κερδίσουν έσοδα από δικαιώματα streaming και πωλήσεων, καθώς και από την χρήση των τραγουδιών του Prince στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στη διαφήμιση.

Ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε επτά βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ, ενώ έχει κάνει πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκων σε όλο τον κόσμο. Είχε παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές. Το 1996 απέκτησε έναν γιο που όμως πέθανε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του.

Facebook Comments