Το ντέρμπι «Δικεφάλων», ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιανουαρίου. 

Ερχόμενος από επτά διαδοχικές επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά κι έχοντας πάρει τον «αέρα» της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, της οποίας τον τίτλο κατέκτησε την περασμένη σεζόν. Από την άλλη, η «Ένωση» του Αργύρη Γιαννίκη, καλείται να ανακάμψει μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα που γνώρισε από τον Παναιτωλικό (2-1), αν θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα (19/1, 19:00). 

Νωρίτερα, στο Αγρίνιο (15:00), με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το νικηφόρο πέρασμα από το ΟΑΚΑ, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι «αιωνίων». Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί για να αποκλείσουν τα «καναρίνια», κάτι που έκαναν και την περασμένη σεζόν στη διοργάνωση. 

Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (17:00) την Αναγέννηση Καρδίτσας, μοναδική ομάδα που έχει απομείνει από τη Super League 2. Το «τριφύλλι» παρουσιάζεται εξαιρετικό εντός έδρας και φιλοδοξεί να «καθαρίσει» από το πρώτο κιόλας ματς την υπόθεση-πρόκριση. Έστω κι αν οι Θεσσαλοί, που ακόμη δεν έχουν αγωνιστεί μέσα στο 2022, έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής αξιοθαύμαστη εικόνα και σταθερότητα. 

Την Πέμπτη (20/1), τέλος, ο Άρης θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές που του άφησαν τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, καθώς περιμένει τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (21:30). Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ωστόσο, έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» στη διοργάνωση ενώ έχει και ακμαίο ηθικό μετά τη νίκη επί του Ιωνικού (2-1). 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας: 

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

15:00 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

17:00 Παναθηναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας                         

19:00 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ              

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

21:30 Άρης – Λαμία                         

***Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.  

Facebook Comments