Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την υπόθεση της Novartis και τον ρόλο του δημοσιογράφου στη σκευωρία που στήθηκε γύρω από την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως “μια εξουσία η οποία επέλεξε, αντί να ερευνήσει πραγματικά, να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο καταχρώμενη την εξουσία της”.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, “κάρφωσε” τον Κ. Βαξεβάνη υποστηρίζοντας ότι συνεργάστηκε με την κυβέρνηση με τη μεσολάβηση της τότε εισαγγελέως διαφθοράς προκειμένου να αναδείξουν προς όφελος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το σκάνδαλο της Novartis.

“Ήταν 4 Φλεβάρη του 2018. Κυριακή, όταν γινόταν η μεγάλη διαδήλωση κατά της δρομολογούμενης συμφωνίας ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Στις 3 Φλεβάρη είχε κυκλοφορήσει το Documento του κ. Βαξεβάνη το οποίο περιείχε ως αποκαλύψεις, καταθέσεις μαρτύρων, προστατευομένων μαρτύρων, ανωνύμων, καταθέσεις ενώπιον της κ. Τουλουπάκη, εισαγγελέως Διαφθοράς. Επρόκειτο, υποτίθεται για προστατευόμενους μάρτυρες και για άκρως μυστική διαδικασία”.

Η Documento δημοσίευσε καταθέσεις που δεν είχαν ακόμη δοθεί
Στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στις καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα Documento είπε: “Το πρόβλημα είναι πως όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα αυτές οι καταθέσεις αυτές δεν είχαν δοθεί. Δόθηκαν στη συνέχεια. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε από το Σάββατο 3 Φλεβάρη και οι καταθέσεις δόθηκαν -αν δόθηκαν- στις 4 Φλεβάρη, δηλαδή μετά την εκτύπωση της εφημερίδας. Αυτό είναι ένα εξόφθαλμο γεγονός κατάχρησης εξουσίας που σημαίνει:

Πρώτον ότι ο εισαγγελικός λειτουργός που υποτίθεται ότι δρα ανεξάρτητα και παίρνει καταθέσεις διαθέτει το περιεχόμενο των καταθέσεων πριν αυτές δοθούν και συνταχθούν, ότι το διοχετεύει μέσω ενός μηχανισμού σε μια όχι απλώς φιλοκυβερνητική, αλλά κυβερνητική εφημερίδα, και ότι η εφημερίδα βγαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή, που ήταν η στιγμή της διαδήλωσης για την επερχόμενη συμφωνία για το όνομα της γείτονος χώρας.

Τότε λοιπόν που ήταν στριμωγμένη η κυβέρνηση Τσίπρα ήρθε ως διά μαγείας το Documento του κ. Βαξεβάνη να πει έχουμε αυτές τις καταθέσεις.

Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα σε ένα κράτος δικαίου και δεν τα κάνει δημοσιογράφος, τα κάνει ενδεχομένως ο εντεταλμένος και εν προκειμένω ο συνεργάτης της συγκεκριμένης κυβέρνησης”.

Πηγή:TheToc.gr

Facebook Comments