Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σημείωσε η Wood και σε σχετική της έκθεση τον Δεκέμβριο, είναι bullish για τον τραπεζικό κλάδο και πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με πολύ ελκυστικά discounts σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές, με μέσο P/TBV περίπου 0,5x και P/E <7x για το 2022. Η κορυφαία της επιλογή παραμένει η Εθνική Τράπεζα, καθώς διαπραγματεύεται με discount 20% σε σχέση με τη Eurobank, παρά τους ανώτερους δείκτες κεφαλαίου της Εθνικής και την άνοδο της κερδοφορίας, με το εκτιμώμενο ROTE να πλησιάζει το 9% το 2022.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, η Wood επαναλαμβάνει τη μακροπρόθεσμη σύσταση buy για τον ΟΠΑΠ (ισχυρές ταμειακές ροές, γενναιόδωρα μερίσματα) με τιμή-στόχο τα 16 ευρώ και περιθώριο ανόδου 22%, και τη Motor Oil (υγιής ισολογισμός, υψηλή μερισματική απόδοση, χαμηλή αποτίμηση) με τιμή-στόχο τα 17,8 ευρώ και περιθώριο ανόδου 19%.

Επίσης, θεωρεί ότι “ανεξερεύνητο” story με σημαντικές προοπτικές αποτελεί η ΓΕΚ Τέρνα (με τιμή-στόχο τα 12,8 ευρώ και περιθώριο ανόδου 30%), καθώς θα μπορούσε να προσφέρει ανώτερες αποδόσεις στους επενδυτές, λόγω του ότι συνδυάζει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων, ΑΠΕ και θερμικών σταθμών, με την ανάκαμψη της ελληνικής κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Σύσταση buy δίνει η Wood επίσης για τις Coca Cola, Jumbo, Mytilineos, ΕΛΠΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΟΛΠ, Aegean και ΕΧΑΕ.

Τέλος, στους βασικούς κινδύνους για τις προβλέψεις της η Wood τοποθετεί την επιδείνωση των παγκόσμιων μακροοικονομικών προοπτικών, η οποία θα μπορούσε να βλάψει τις εσωτερικές επενδύσεις, τις εξαγωγές και τις τουριστικές ροές, τις πρόωρες εκλογές, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα έναντι των δημοσκοπήσεων, και νέες παραλλαγές της πανδημίας, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την επιστροφή στην κανονικότητα ή να βλάψουν την καλοκαιρινή περίοδο.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments