Πριν τρεις ώρες περίπου ενημερώθηκα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για έξωση δύο γατιών που ζούσαν στο υπουργείο Παιδείας και μάλιστα ανέφεραν ότι έγινε με εντολή της υπουργού, Νίκης Κεραμέως.

Αμέσως επικοινώνησα με το γραφείο της και μου το διέψευσε εξηγώντας μου ότι στις 14/1 μετά από διαμαρτυρία διαδηλωτών στο Υπουγείο, οι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα όπου διέμεναν οι γάτες και στις 20/1 που πήγαν να την επισκευάσουν η εταιρία συντήρησης επεσήμανε ότι εκεί είναι η έξοδος ασφαλείας και χρειάζεται να τις μεταφέρουν με ασφάλεια σε άλλο σημείο εντός του κτηρίου.

Σύμφωνα με όσα μου δήλωσαν, στις 21/1 ο γενικός διευθυντής του υπουργείου σε συνεργασία με τους ανθρώπους που τις φρόντιζαν, είπαν πως θα αναλάμβαναν τη μεταφορά ενώ το γραφείο της κυρίας Κεραμέως είπε αν χρειάζονται και καινούργια σπιτάκια για τα γατιά ή οτιδήποτε άλλο να τους ενημερώσουν για να τα καλύψει το γραφείο της Υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση τα αδέσποτα πρέπει να προστατεύονται από όλους, ιδίως από όσους έχουν θέσεις εξουσίας και να γίνονται παράδειγμα. Και πρέπει να βρουν ποιος ευθύνεται που τέθηκε η ζωή δυο ανυπεράσπιστων πλασμάτων σε κίνδυνο. Τουλάχιστον τώρα μετά την κατάλληλη ενημέρωση είναι ασφαλή. Το υπουργείο Παιδείας είναι σημαντικο να δίνει το παράδειγμα γιατί η φιλοζωία είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού.

Facebook Comments