Με κέρδη -αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας- έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, με τον “μαύρο χρυσό” να καταγράφει την 6η διαδοχική εβδομάδα με άνοδο και το Brent νέο υψηλό 7ετίας.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 21 σεντς ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 86,82 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε τα 88,84 δολάρια. Στην εβδομάδα, το WTI κέρδισε περίπου 2%.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου σκαρφάλωσε 69 σεντς ή 0,8%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 90,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, καταφέρνοντας να ανακτήσει τις απώλειες των 62 σεντς της Πέμπτης και να καταγράψει το υψηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2014. Στην εβδομάδα, το Brent σημείωσε άνοδο 2,4%.

Τέλος, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου για το φυσικό αέριο ενισχύθηκε κατά 8,3% στα 4,639 δολάρια ανά 1 εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με την τιμή του να κάνει ράλι σχεδόν 23% στην εβδομάδα.

Facebook Comments