Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κυνοκομείο Σπάρτης με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, συνελήθφησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Καρλαύτης ο οποίος είναι και  πρώην αστυνομικός, και οι τρεις εργαζόμενοι του κυνοκομείου.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και όχι απλώς πλημμελήματος σύμφωνα με τον νέο νόμο 4830/2021.

Η καταγγελία έγινε από το Save a Greek Stray και τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Τοκατλίδη. Από αύριο θα ξεκινήσει μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης όλων αυτών των ζώων. Ευχαριστούμε θερμά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού για την άμεση ανταπόκριση για αρωγή αλλά και την φροντίδα των ζώων.

Δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου: «Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

 

Facebook Comments