Μέλος της δημοφιλούς οικογένειας SH, ιδρυτής της οποίας είναι το SH50 που κυκλοφόρησε το 1984, το τετράχρονο SH150 έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2001. Έκτοτε έχει καταφέρει, αθόρυβα αλλά σταθερά, να φέρει σε πέρας την αποστολή του προσφέροντας απολαυστικές και απροβλημάτιστες μετακινήσεις με στυλ, και να εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα scooter της γηραιάς ηπείρου.

Εκείνο το πρώτο scooter έφερε μαζί του τη συνταγή της επιτυχίας: έναν οικονομικό όσο και ζωηρό κινητήρα, κατάλληλο για χρήση στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο, σε συνδυασμό με μία ευέλικτη και αξιόπιστη συμπεριφορά χάρη στη σταθερότητα που εξασφαλίζουν οι τροχοί των 16 ιντσών. Και όλα αυτά με ένα κομψό, premium στυλ.

Διαθέτοντας σύστημα ψεκασμού PGM-FI από το 05YM, τα τελευταία 14 χρόνια το SH150i και το αδελφάκι του 125cc έχουν καταφέρει να αντιπροσωπεύουν τα απόλυτα  μέσα αστικής μετακίνησης με μια τέλεια ισορροπία στυλ, αξιοπιστίας, οικονομίας και εξαιρετικής χρηστικότητας.

Και ασφαλώς πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο εξελίσσεται διαρκώς και προσεκτικά ανάλογα με τις αναπτυσσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των ιδιοκτητών. Το 13YM απέκτησε τον κινητήρα χαμηλών τριβών eSP (enhanced Smart Power) της Honda και τεχνολογία Idling Stop, αυξάνοντας την ισχύ και βελτιώνοντας την κατανάλωση. Για το 2017, η εμφάνιση ανανεώθηκε με πιο σμιλεμένες γραμμές, εμπρός/πίσω φώτα LED και την προσθήκη του Honda Smart Key.

Για το 20YM, το SH150i – το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Atessa της Ιταλίας – και απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα στην Ιταλική αγορά λόγω νομοθεσίας  που απαγορεύει την κυκλοφορία μοτοσυκλετών 125cc στους αυτοκινητόδρομους, ήταν ένα εντελώς ανανεωμένο scooter. Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των προκατόχων του, το SH150i έγινε ταχύτερο, ακόμα πιο στιλάτο, άνετο και εύχρηστο παραμένοντας οικονομικό από άποψης τιμής αγοράς και λειτουργικού κόστους. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα SH και, ως εκ τούτου, τα standards παραμένουν υψηλά. 

Για το 22YM, δύο κομψοί νέοι χρωματισμοί, με μοναδικά κόκκινα λογότυπα και μαύρες ζάντες του προσδίδουν μία πιο σπορ νότα και καθιστούν το SH150i ακόμα πιο επιθυμητό.

Μπορεί το SH150i να συνεχίζει την καριέρα του στο 22YM χωρίς μηχανικές αλλαγές, αλλά αξίζει να ξαναθυμηθούμε την ανανέωση του 20YM καθώς η βελτίωση δεν ήταν εύκολος στόχος – δεν είναι τυχαία ένα από τα αγαπημένα scooter των Ιταλών. Ένα καλό σημείο εκκίνησης για τους μηχανικούς εξέλιξης ήταν να αυξήσουν την ισχύ, τη ροπή και την απόδοση του τετραβάλβιδου κινητήρα eSP+ προδιαγραφών EURO5. Η προσθήκη του HSTC εξασφάλιζε επίσης πρόσθετη ξεγνοιασιά σε κάθε ιδιοκτήτη.

Το επανασχεδιασμένο πλαίσιο απελευθέρωσε πρόσθετο και ακόμα πιο ωφέλιμο αποθηκευτικό χώρο (συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης μιας θύρας USB), ενώ η βελτιστοποίηση της γεωμετρίας της πίσω ανάρτησης αύξησε την άνεση. Το πολυτελές νέο σώμα και το κομψό, χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα ενίσχυαν την παρουσία του SH150i, με φωτισμό full LED και ευδιάκριτα όργανα LCD.

Διατίθενται πέντε εκδόσεις:

Στάνταρ SH150i χωρίς αξεσουάρ

SH150i με Smart top box 

SH150i με Smart top box, χούφτες και ζελατίνα

SH150i με στάνταρ top box

SH150i με στάνταρ top box, χούφτες και ζελατίνα.

Ο υδρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας 157cc eSP+ (‘enhanced Smart Power’) του SH150i παράγει μέγιστη ισχύ 16,9 PS (12.4kW) στις 8.500 σαλ. ενώ η μέγιστη ροπή των 14.9Nm αποδίδεται στις 6.500 σαλ.

Η κατανάλωση καυσίμου (χωρίς ενεργοποιημένο Idling Stop) είναι 44,7km/l (WMTC mode). Ο κινητήρας του SH150i είναι προδιαγραφών EURO5. Τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπών ρύπων όπως μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες και οξείδια του αζώτου, όπως ορίζει το EURO5 μειώνονται δραστικά συγκριτικά με τα αντίστοιχα του EURO4.

Facebook Comments