Εμπλοκή στο διορισμό CEO της Τράπεζας Κύπρου

StockWatch

Εμπλοκή στο διορισμό CEO της Τράπεζας Κύπρου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Εμπλοκή προέκυψε το απόγευμα στο διορισμό του τραπεζίτη της Eurobank Μιχάλη Κολακίδη στη θέση του αναπληρωτή CEO της Τράπεζας Κύπρου. Ο κ. Κολακίδης έστειλε επιστολή το απόγευμα ενημερώνοντας ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη θέση, καθώς υπάρχει διαφωνία για τους όρους του συμβολαίου.

Ο κ. Κολακίδης ζητούσε μεσοπρόθεσμο συμβόλαιο ενώ η αρχή εξυγίανσης, η Κεντρική Τράπεζα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να προσφερθεί εργοδότηση πέραν των μηνών που χρειάζονται μέχρι τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, όπως αναφέρει και το μνημόνιο.

Στην επιστολή ο κ. Κολακίδης εισηγείται όπως διοριστεί άτομο από την υφιστάμενη διευθυντική πυραμίδα της Τράπεζας, ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση στην πρώτη γενική συνέλευση των νέων μετόχων της Τράπεζας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο διοικητής της ΚΤ συγκάλεσε σύσκεψη με διοικητικά στελέχη της Τρ. Κύπρου για αξιολόγηση της κατάστασης.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο διορισμός του Χρίστου Χρίστου, που ήταν ένας από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους που εντόπισε η επιτροπή διορισμών του ΔΣ της Τρ. Κύπρου.

Στη χθεσινή ψηφοφορία η υποψηφιότητα του κ. Χρίστου μειοψήφισε αλλά εντός του ΔΣ υπάρχουν ισχυρές απόψεις ότι ο πρώην τραπεζίτης της European Bank of Reconstruction and Development θα μπορούσε να φέρει εις πέραν την αποστολή, αφού έχει μεγάλη εμπειρία σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών.