ΧΑ: Προσπαθεί να αντιδράσει...

Χαρίτος Σταύρος

ΧΑ: Προσπαθεί να αντιδράσει..., ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Μετά το 4ημερο πτωτικό σερί του ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να αντιδράσει ανοδικά, ανακτώντας τις 1.045 μονάδες.

Η εικόνα είναι μικτή στον FTSΕ25, όπου ξεχωρίζουν τα κέρδη άνω του 4% των Alpha Bank και Coca-Cola HBC. Στον αντίποδα βρίσκεται η Τρ. Πειραιώς με απώλειες άνω του 8% και ακολουθεί η Eurobank με απώλειες 15%, αν και νωρίτερα έφτασε να ενισχύεται έως 13,26%.

Με λιγοστούς αγοραστές ο ΟΤΕ, με περισσότερους πωλητές ο ΟΠΑΠ, με μέτριο τζίρο η ΔΕΗ, που κερδίζει 1,79%.

Στον ΟΠΑΠ φαίνεται πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου επηρεάζουν αρνητικά αρκετούς που σπεύδουν να κατοχυρώσουν θέσεις τους. Σύμφωνα με τη UBS, τα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου του Οργανισμού είναι χαμηλότερα του αναμενόμενου.

Λίγο πριν από τις 11.00 και νέα ειδοποίηση για συνέχιση στο τεχνικό πρόβλημα από το Χ.Α., με τα συστήματα εκτός παιδιάς.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.047,28 μονάδες ενισχυμένος 0,86%, με όγκο 35,7εκατ. τεμαχίων (εκ των οποίων τα 22,6 εκατ. τεμάχια αφορούν συναλλαγές στην Τρ. Πειραιώς) , ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται σε 22,7 εκατ. ευρώ.

Για τον δείκτη των τραπεζών που βρέθηκε να ενισχύεται έως 2,57% νωρίτερα, τα κέρδη περιορίζονται σε 0,14% στις 212,59 μονάδες. Στο σύνολο του ταμπλό 53 μετοχές κινούνται ανοδικά, 51 υποχωρούν και 22 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 

ΧΣ