Tα παρακάτω τρόφιμα, φαίνεται πως συμβάλλουν στην αίσθηση του κορεσμού, μειώνουν την έντονη επιθυμία για γλυκά και συνεπώς αποτρέπουν την προσθήκη βάρους στον οργανισμό σας.

1. Όσπρια: Αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, ενώ πέπτονται και απορροφώνται αργά από τον οργανισμό.Με αυτό τον τρόπο η κατανάλωσή τους  αυξάνει τη διάρκεια του κορεσμού.

2. Σούπες: Ξεκινώντας το γεύμα σας έχοντας σαν πρώτη επιλογή ένα φλιτζάνι ή μία ατομική μερίδα σούπας, το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε να φάτε λιγότερο.Σχεδόν όλων των ειδών οι σούπες αποτελούν καλή επιλογή αρκεί να έχουν παρασκευαστεί κυρίως με ζωμό και όχι με κρέμα ή βούτυρο. Οι θερμίδες που θα προσλάβετε δε θα ξεπερνούν  τις 100-150kcals ανά μερίδα σούπας.

3. Μαύρη σοκολάτα: Μία μικρή μερίδα μαύρης σοκολάτας (25 γρ) όχι μόνο μπορεί να ικανοποιήσει τους γευστικούς κάλυκες αλλά επιπλέον μπορεί να αποτρέψει την κατανάλωση μεγάλων μερίδων φαγητού. Συγκεκριμένα, από μελέτη προέκυψε πως οι λάτρεις της μαύρης σοκολάτας τελικά κατανάλωσαν 15% μικρότερη ποσότητα πίτσας συγκριτικά με αυτούς που είχαν επιλέξει την σοκολάτα γάλακτος.

4. Αυγά: Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες όπως είναι πχ  η ομελέτα ή τα προϊόντα γαλοπούλας, μπορεί να αυξήσει την αντίστασή μας στο γνωστό τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.Μελέτη  που αφορούσε σε νεαρές παχύσαρκες γυναίκες έδειξε πως όσες κατανάλωναν ένα πραγματικά πλούσιο πρωινό (350kcals,35γρ.πρωτεΐνες) ένιωσαν άμεσα πληρότητα και τελικά  απέφυγαν επιβαρυντικά σνακς- πλούσια σε ζάχαρη και λίπος – μέχρι το τέλος της ημέρας, έναντι των γυναικών που κατανάλωναν δημητριακά πρωινού.

5. Γιαούρτι: Hσυστηματική κατανάλωση γιαουρτιού αποτελεί ωφέλιμη συνήθεια όχι μόνο για την υγεία του πεπτικού συστήματος αλλά και για την διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Μελέτη του πανεπιστημίου του Harvard που παρακολουθούσε 120.000 άτομα σε διάρκεια 20 ετών έδειξε πως απ’ όλα τα τρόφιμα, το γιαούρτι συσχετιζόταν σημαντικά με την απώλεια βάρους.

Facebook Comments