Σύμφωνα με πληροφορίες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που θα μεταδοθεί από το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μισή μονάδα διαφορά (0,5%) από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο οι κυλιόμενες μετρήσεις των κομμάτων, όσο και οι έρευνες που δημοσιοποιούνται σήμερα, δείχνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τη διαφορά τους να είναι από αμελητέα έως στα όρια του στατιστικού λάθους.  Στη δημοσκόπηση της MRB για τη ΝΔ, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθει στη 1 μονάδα, 30,5% έναντι 29,5%. Υπενθυμίζεται ότι στη μέτρηση της ίδιας εταιρίας το Σάββατο για την εφημερίδα Αγορά, η διαφορά ήταν στις 2,2 μονάδες, δηλαδή μέσα σε λίγες ημέρες έπεσε στο μισό.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Alco η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να έπεται με 22,6%.

Ακολουθούν:
– ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
– ΚΚΕ 5,5%
– ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
– ΠΑΣΟΚ 4,2%
– Λαϊκή Ενότητα 3,9%
– Ένωση Κεντρώων 3,6%
– ΑΝΕΛ 2%
– ΑΛΛΟ 3,5%
– ΛΕΥΚΟ 2,2%
– ΑΠΟΧΗ 5%
– ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%

Ανάλογη είναι -κατά πληροφορίες- η εικόνα που αποτυπώνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που θα δημοσιοποιηθεί απόψε.

Σημαντικό πρόβλημα για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, πέρα από τις καθημερινές αποχωρήσεις στελεχών του, αποτελεί η χαμηλή συσπείρωση, εικόνα που δεν αλλάζει όσο πλησιάζουν οι κάλπες, ενώ το κλείσιμο της ψαλίδας ενισχύεται και από τη βελτίωση της εικόνας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εκτός από την κορυφή, μάχη διεξάγεται και για την τρίτη θέση, καθώς η Χρυσή Αυγή φαίνεται να εισπράττει αρκετούς δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και να ενισχύεται δημοσκοπικά, έστω και λίγο. Στον αντίποδα, το Ποτάμι, προωθώντας την εικόνα του εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου ανεξαρτήτως πρώτου κόμματος, προσπαθεί να κατακτήσει την τρίτη θέση για να διαπραγματευτεί ενισχυμένο την επόμενη ημέρα.

Σταθερό και ελαφρά ενισχυμένο παραμένει το ποσοστό του ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ που συνέπραξε εκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ δείχνει να εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή.

Σίγουρη θέση στα έδρανα κατακτά και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τις μετρήσεις να τον δείχνουν να κυμαίνεται από το 3%-5%.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη να κάνει την έκπληξη και να μπαίνει στη Βουλή (Ένωση Κεντρώων), ενώ στον αντίποδα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου φαίνεται να δυσκολεύονται, καθώς στις περισσότερες μετρήσεις κινούνται κάτω από το όριο του 3%.

Όσο για την επόμενη ημέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει  ότι κυβέρνηση μπορεί να προκύψει είτε με συνεργασία των δυο πρώτων σε δύναμη κομμάτων και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία κόμματα.

Facebook Comments