Πανούσης: Ο Βαρουφάκης γοήτευσε τον Τσίπρα

MarketNews

Πανούσης: Ο Βαρουφάκης γοήτευσε τον Τσίπρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Νομίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης γοήτευσε τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένα παιδί λαϊκό, αυθόρμητο, με την πλάκα του, με το ταλέντο του και εμφανίστηκε ένας τύπος που άρχισε να του λέει για τον Γκάλμπρεϊθ, για τον Στίνγκλιτς, «κοίτα πώς είναι ο κόσμος», κοσμοπολίτικα», ανέφερε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΒΗΜΑ Fm) ο Γιάννης Πανούσης.

«Εκεί νομίζω ότι γοητεύτηκε και έχασε τον έλεγχο. Πολλοί του έλεγαν ότι είναι λάθος η επιλογή. Ήταν φανερό σε πολλούς ότι αυτός ο άνθρωπος έπαιζε διπλά παιχνίδια και έπαιζε για πάρτη του. Το πιστεύω ψυχολογικά, δεν έχω κάποια πληροφορία... Γενικώς, οι άνθρωποι που είναι τόσο νάρκισσοι, τόσο αλαζόνες, παντογνώστες και θέλουν όλος ο κόσμος να γυρίζει γύρω από αυτούς, είναι το κέντρο. Αρα, αφού είσαι το κέντρο, θα παίξεις παιχνίδι με άλλα κέντρα», συμπλήρωσε για τον πρώην υπουργό οικονομικών.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, είπε: «Το άνοιγμα του κ. Τσίπρα θα φανεί τώρα σε πρόσωπα και βέβαια στην Κεντροαριστερά, αλλά έχει σημειολογία σημαντική το ποιους θα βάλει. Αν ανακατέψει την κουτάλα και βάλει τα ίδια πρόσωπα που ήταν σε άλλους ρόλους ή τα ξαδέλφια τους, αυτό θα δείχνει ότι δεν σκοπεύει να κάνει πραγματικά το κεντροαριστερό άνοιγμα που του είχα πει εγώ από τότε».

Πρόσθεσε πως «Θα ήθελα να είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, διότι είναι πιο φρέσκοι, είναι λιγότερο φθαρμένοι, λιγότερο διεφθαρμένοι και όλα αυτά. Ο λαός θα μοιράσει τις ψήφους και θα δώσει τη δυνατότητα, κατά τη γνώμη μου, ενός μεγάλου συνασπισμού, γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Όλα τα άλλα, με τρία κόμματα, ψάχνεις να βρεις ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού συμφωνούν και πού δεν συμφωνούν...Είτε είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι πρώτη η Ν.Δ., δεν θα βγει πουθενά».

Τάχθηκε υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ λέγοντας «Να το αντέξει (ο ΣΥΡΙΖΑ ,να αντέξει να κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ.). Αν η Ν.Δ. πάει λίγο πιο κεντροδεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πιο κεντροαριστερά, να συναντηθούν και για 3-4 χρόνια να λύσουν τα προβλήματα των μνημονίων και του κράτους, μετά έχουν 100 χρόνια να μαλώνουν, αλλά η ιστορία θα τους γράψει ως σωτήρες αν κάνουν αυτή τη δουλειά».

Για τον Φώτη Κουβέλη είπε πως «Εγώ νομίζω ότι θα ήταν θανάσιμο λάθος να είναι ο Φ. Κουβέλης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν θανάσιμο λάθος για την υστεροφημία του».