Aπελευθερώνεται σημαντικό μέρος της ρευστότητας στην αγορά με τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου να σκαρφαλώνει και πάλι στα επίπεδα των 1050 μονάδων και με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

Οι συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ με τους επενδυτές να θεωρούν ότι έχει προεξοφληθεί η κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha bank κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η ίδια η μετοχή της Alpha ενισχύεται πάνω από 3% και σχεδόν 2,5% το δικαίωμα. Από τη στιγμή που μία μία κλείνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών εκτιμάται από τους χρηματιστές η ρευστότητα που κατευθυνόταν στις τράπεζες μέχρι τώρα θα γυρίσει και θα κατευθυνθεί στο σύνολο του ταμπλό και ειδικά στις μετοχές εκείνες που έχουν μείνει πίσω ή έχουν χάσει το ράλι από τα χαμηλά της 5 ης Απριλίου.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι το ενδιαφέρον αρχίζει σιγά σιγά να μετακυλίεται και στα μη τραπεζικά χαρτιά όπως π.χ. η ΔΕΗ και μία σειρά από άλλες μετοχές του 25άρη. Σημειωτέον ότι μόνο ένα χαρτί βρίσκεται αυτή την ώρα στο κόκκινο και αυτό είναι η Jumbo. Υπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση της Εθνικής έχει ανασταλεί μέχρι την Πέμπτη προκειμένου να γίνει το reverse split. Εκτιμώμενη τιμή για το δικαίωμα της Εθνικής είναι πάνω από τα 4,5 ευρώ.

 

ΧΣ

Facebook Comments