Πανάκριβα δώρα, όπως τσάντες Louis Vuitton και κοσμήματα Cartier, λουλούδια ετήσιας δαπάνης 200.000 ευρώ σε συμβούλους, επώνυμους ασθενείς και κρατικούς αξιωματούχους προς σύσφιξη των δημόσιων σχέσεων και υψηλές αποδοχές στελεχών της διοίκησης αποκαλύπτει έκθεση του καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου που έχει διαβιβαστεί ήδη στον εισαγγελέα.

Η έκθεση που συντάχθηκε το 2010 καταγράφει την κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο και διαπιστώνει εκτός των ποροηγουμένων, διπλά βιβλία και επιλεκτικές πληρωμές σε συγκεκριμένους εργαζόμενους και προμηθευτές αλλά και προνομιακή τιμολογιακή μεταχείριση σε μεμονωμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

«Ειδικές» κατηγορίες ασφαλισμένων νοσηλεύονταν σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης σε σουίτες του νοσοκομείου, Ανάμεσα τους αστυνομικοί, δημοσιογράφοι. Διπλωμάτες, δικαστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών, ορκωτοί ελεγκτές και εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης. Εκτός αυτών, εντύπωση προκαλούν οι υψηλές αποδοχές των στελεχών της διοίκησης με πιο υψηλό μισθό της πρώην Γενικής και Οικονομικής διευθύντριας που ελάμβανε 18 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Τουλάχιστον 50 άτομα, λάμβαναν αμοιβές από 5.000 και πάνω. Παράλληλα το νοσοκομείο γέμιζε με πλεονάζον προσωπικό για να εξυπηρετηθούν ρουσφέτια παραγόντων και υψηλά ιστάμενων προσώπων. Επίσης από τα 800 άτομα που ήταν το προσωπικό του νοσοκομείου, τα 150 δεν εμφανίζονταν και δεν παρείχαν καμία υπηρεσία, πληρώνονταν όμως κανονικά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, η απελπιστική οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, με βάση έγγραφα που δημοσίευσε τον Απρίλιο η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, (καταγραφή έως 31.12.2012), χρωστά 256,1 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι χρέη κυρίως από δάνεια, οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, αποδοχές προσωπικού, φόρους, ακόμη και από ληγμένες επιταγές που αγγίζουν τα 13,4 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments