Μετά από τις ισχυρές πιέσεις των τελευταίων πέντε ημερών, τα χρηματιστήρια στην Ασία αντέδρασαν ανοδικά, δίνοντας τέλος στο πτωτικό σερί που είχε διαμορφωθεί. Ο Nikkei, ενισχύθηκε κατά 1,33%.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο των ιαπωνικών δεικτών διαδραμάτισε και η επιστροφή του γεν σε πτωτική πορεία. Πλέον αποκτά ενδιαφέρον να δούμε αν μια ακόμα πτωτική προσπάθεια των αγορών έφθασε στο τέλος της, πριν προλάβει να γίνει ώριμη βραχυπρόθεσμη.

Πλέον και με την Ευρώπη και την Αμερική να αναμένεται να επιστρέψουν μετά από τη χθεσινή αργία, οι εκτιμήσεις αναφέρουν μια νέα άνοδο των χρηματιστηρίων, που θα αποτρέψει και πάλι την όποια προσπάθεια πτώσης.

Στην αντιστροφή του βραχυπρόθεσμου κλίματος και στην πτώση του γεν, βοήθησαν οι δηλώσεις του Miyao, στελέχους της BoJ, ο οποίος τόνισε ότι η νομισματική χαλάρωση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι ο στόχος για πληθωρισμό στο 2,0% να επιτευχθεί.

Όσον αφορά την Κίνα, η Moody’s προειδοποίησε ότι εάν η ανάπτυξη πέσει κάτω από το 6,0% σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μείωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης. Η Goldman Sachs, μειώνει τις εκτιμήσεις της για την ισοτιμία AUD/NZD στα 1,1100 ως συνέπεια της πρόσφατης υποβάθμισης των προβλέψεών της για την ισοτιμία

Facebook Comments