Ο τραπεζικός κλάδος υπό πίεση και πάλι

Χαρίτος Σταύρος

Ο τραπεζικός κλάδος υπό πίεση και πάλι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Mε τις τράπεζες σε διόρθωση και τον δείκτη τους να υποχωρεί κατά 2,23% στις 215 μονάδες, κατοχυρώνονται κυρίως βραχυπρόθεσμες θέσεις στις μετοχές της Alpha Bank, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται η Πειραιώς και η Eurobank, ο γενικός δείκτης προσπαθεί να σταθεροποιηθεί περί των 1.050 μονάδων με τους επενδυτές να στρέφονται σε μη τραπεζικά blue chips του FTSE 25.

Με τις 1.050 μονάδες να αποτελούν κομβικό σημείο σύμφωνα με τους αναλυτές, ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,10% στις 1.037,44 μονάδες με την Coca-Cola και τον ΟΤΕ να κερδίζουν 1,25% και 1,45% αντίστοιχα. O τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες της τάξης του 2,2% με την Alpha στο -3,73% , την Eurobank στο -5,80% και την Πειραιώς στο -7,24% .

Η Εθνική δεν διαπραγματεύεται από τις 24 και μέχρι και τις 29 Μαΐου, έως ότου ολοκληρωθεί το reverse split της μετοχής ενόψει της αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

Η Motor Oil ενισχύεται 0,35% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου εντός των προβλέψεων της αγοράς. Η εταιρία ανακοίνωσε την χθες ζημίες ύψους 21,1 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης της φορολογίας και της μείωσης της ζήτησης. Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της η εταιρία Fourlis

Από τις μη τραπεζικές μετοχές του 25άρη ενδιαφέρον παρουσιάζουν τεχνικά η Ελλάκτωρ (στα 2,25 ευρώ), η MIG στο 0,378, ο Μυτιληναίος λίγο υψηλότερα των 5 ευρώ, ενώ σταθερή παραμένει η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων (που σημειωτέον έχει υψηλή στάθμιση στη διαμόρφωση των βασικών δεικτών).

 

ΧΣ