Ο τραπεζικός κλάδος τελεί και πάλι υπό πίεση στις 141,5 μονάδες και πτώση 1,5%, ενώ οι πωλήσεις διευρύνονται σε όλο το φάσμα του ταμπλό με τους επενδυτές να ανησυχούν και για κάτι άλλο.

Mία καθαρά πτωτική συνεδρίαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη συνεδρίαση της Δευτέρας με αιχμή την υποβάθμιση της Ιταλίας και πραγματικό λόγο την έξοδο από μετοχές με προφανή στόχο την κατοχύρωση ρευστότητας για συμμετοχή στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 22 μονάδες, στα επίπεδα των 930 μονάδων με πτώση άνω του 2%. Πρόκειται σχεδόν για τα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου εξανεμίζοντας τα όποια κέρδη από την αρχή της χρονιάς ενώ διευρύνεται η απόσταση σχεδόν κατά10% από τα υψηλά της αγοράς φέτος.

Ισχυρές απώλειες βγαίνουν στην Ελλάκτωρ, άνω του 6%, Βιοχάλκο, ΜΕΤΚΑ, Eurobank Properties, Μυτιληναίος, Πειραιώς και ΕΛΠΕ που υποχωρούν πάνω από 4%. Πάνω από 4% ανέρχονται οι απώλειες στην Eurobank, κοντά στο 4% οι απώλειες στην Alpha και κοντά στο 2% στην Εθνική. Αυτά όμως, με πολύ μικρό τζίρο , μόλις 18,4 εκατ. ευρώ.

 

Σταύρος Χαρίτος

Facebook Comments