Η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street «έσπρωξε» τους δείκτες προς τα προηγούμενα υψηλά τους και ταυτόχρονα ενίσχυσε το δολάριο, μια κίνηση την οποία βλέπουμε συνεχώς τους τελευταίους μήνες.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι επενδυτές στην Ασία, όπου τα commodity currencies δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις με αποτέλεσμα η ισοτιμία AUD/USD να βρεθεί κάτω από σημαντική μακροπρόθεσμη στήριξη και πλέον ο δρόμος για τα 0,9000 έχει ανοίξει.

Μια από τις αιτίες για τις οποίες τα commodity currencies και ιδιαίτερα το AUD, δέχθηκαν πιέσεις, ήταν η μείωση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της Κίνας την οποία και μείωσε στο 7,75% για φέτος αλλά και για το 2014, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 8,2%.

Επίσης η PIMCO, τόνισε ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να δει την οικονομική της δραστηριότητα να μειώνεται καθώς ο κλάδος των εξορύξεων θα σημειώσει σημαντική πτώση. Η ANZ, χαμήλωσε το στόχο της για την ισοτιμία AUD/USD στα 0,9200 από 1,0500 για το 2013 ενώ η Commonwealth μείωσε τις προβλέψεις της στα 0,9600 από 1,0400.

Πιέσεις δέχθηκε και ο Dow Jones κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να περάσει πάνω από τις 15500 μονάδες.

Facebook Comments