Στον ΟΟΣΑ η σύμβαση για αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα

MarketNews

Στον ΟΟΣΑ η σύμβαση για αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ για την αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα καθώς και το Πρωτόκολλο τροποποίησής της, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην ετήσια υπουργική σύνοδο των χωρών - μελών του Οργανισμού που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Τόσο η Σύμβαση όσο και το Πρωτόκολλο τροποποίησής της κυρώθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή (νόμος 4153/2013, ΦΕΚ 116/Α’/ 23.05.2013).

Η εφαρμογή της έχει σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και -σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ- αποτελεί ένα αποτελεσματικό νομικό εργαλείο, που επιδιώκει να διευκολύνει τη διοικητική συνεργασία μεταξύ των φορολογικών αρχών των κρατών σε πολυμερές επίπεδο.

Η εφαρμογή της στην Ελλάδα θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή άλλων κρατών, που δεν ανήκουν απαραίτητα στην Ε.Ε..