Στα €5,7 δισ. αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες

MarketNews

Στα €5,7 δισ. αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με σημαντική αύξηση, τόσο στα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες όσο και στο «απόθεμα» των φόρων που πρέπει να επιστραφεί, έκλεισε ο Ιούλιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν στα 4,959 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και οι ανεκτέλεστες επιστροφές φόρου στα 781 εκατ. ευρώ. Έτσι, το σύνολο των οφειλών ανήλθε στα 5,7 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 412 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο.

Στα 2,457 δισ. ευρώ ανήλθαν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων εκ των οποίων τα 446 εκατ. αποτελούν οφειλή του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και τα 1,633 δισ. ευρώ, ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

Με έλλειμμα 460 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε το 7μηνο και για τον προϋπολογισμό των ασφαλιστικών ταμείων καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 19 δισ. και οι δαπάνες στα 19,461 δισ. ευρώ.