Λαπαβίτσας: Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές - η Ελλάδα χρειάζεται δραχμή

MarketNews

Λαπαβίτσας: Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές - η Ελλάδα χρειάζεται δραχμή   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

«Δεν είμαστε δραχμιστές, δεν είμαστε οπαδοί της δραχμής, εμείς θέλουμε πρόγραμμα ανασυγκρότησης», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσας, εκτιμώντας ωστόσο πως «η αναγέννηση της χώρας» δε μπορεί να γίνει όσο η Ελλάδα είναι μέλος της ΟΝΕ και πως «για να πάει η χώρα μπροστά χρειάζεται εθνικό νόμισμα».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Λαπαβίτσας παραδέχτηκε πως μία ενδεχόμενη μετάβαση από το ευρώ σε ένα εθνικό νόμισμα θα είναι «δύσκολη διαδικασία» αλλά εμφανίστηκε σίγουρος πως η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν η Ελλάδα είχε δικό της νόμισμα.

Για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών της Τετάρτης, ο Κώστας Λαπαβίτσας σημείωσε πως δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν ο μόνος αρχηγός που έθετε ζητήματα «επί της ουσίας». 

«Οι συζητήσεις αυτές στην Ελλάδα γίνονται με τρόπο πάρα πολύ ξύλινο, είναι όλα στημένα πολύ προσεκτικά, στην ουσία αποφεύγεται η συζήτηση» πρόσθεσε κλείνοντας.