Η κρισιμότερη εβδομάδα των τελευταίων τριών ετών

ForexReport

Η κρισιμότερη εβδομάδα των τελευταίων τριών ετών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η Κίνα έκανε και πάλι την αρνητική έκπληξη το Σαββατοκύριακο αφού τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήταν και πάλι απογοητευτικά με αποτέλεσμα το ξεκίνημα της εβδομάδας για τα ασιατικά χρηματιστήρια να είναι σε αρνητικό έδαφος.

Όμως, για την ώρα, οι οποίες απώλειες στις μετοχές είναι πολύ περιορισμένες καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της FOMC όπου για πρώτη φορά από το 2008, αναμένεται αύξηση επιτοκίων παρά το γεγονός ότι τα interest rate futures δε δίνουν σημαντικές πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Αναμένεται μια εβδομάδα με κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας αλλά και με μια απόφαση η οποία θα καθορίσει το μέλλον των αγορών για τους επόμενους μήνες.

  • Τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία από την κινεζική οικονομία, επηρέασαν αρνητικά το AUD.
  • Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε αυτή την εβδομάδα και για το EUR/USD.
  • Το πετρέλαιο παραμένει κάτω από ισχυρό κλοιό πιέσεων.
  • Οι δείκτες προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ αρνητικών macro και προσδοκιών ενόψει FOMC.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1278 Υψηλό: 1,1348 Χαμηλό: 1,1253 Κλείσιμο: 1,1336

14 09 15 eurusd

Η ισοτιμία έχει πραγματοποιήσει έξι συνεχόμενα ανοδικές συνεδριάσεις και σήμερα ήδη έχει ξεκινήσει ανοδικά για έβδομη συνεδρίαση. Το σημαντικό είναι ότι η άνοδος αυτή έχει πραγματοποιηθεί ιδιαίτερα αθόρυβα την ώρα που οι επενδυτές περίμεναν μια νέα βίαιη πτωτική κίνηση μετά από τα σχόλια του Mario Draghi. Τεχνικά η ισοτιμία έχει θέσει τις βάσεις για τη δοκιμασία της αντίστασης στα 1,1420 και στη συνέχεια για τα πρόσφατα υψηλά στα 1,1700. Εκτιμούμε ότι η ανοδική κίνηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και θα χρησιμοποιήσουμε intraday πτωτικές κινήσεις για νέες τοποθετήσεις. Τα 1,1310 αποτελούν σημαντική intraday στήριξη.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1345                 1,1400
1,1310                 1,1420
1,1280                 1,1450
1,1255                 1,1490