Η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη αυξήθηκε πιο πολύ από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, σε μια νέα ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη της νομισματικής περιοχής έχει διατηρήσει το momentum της στο γ΄ τρίμηνο.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με τον Ιούνιο, και 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, και αποτελεί την ισχυρότερη επίδοση από τον Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις 22 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal την προηγούμενη εβδομάδα, έκαναν λόγο για μηνιαία άνοδο 0,3%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισαν ότι η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, καθώς μια ανάκαμψη των εξαγωγών, αντιστάθμισε την επιβράδυνση της κατανάλωσης των νοικοκυριών και τη μείωση των επενδυτικών δαπανών.

Η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο ήταν ευρεία στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωζώνης, με τη Γαλλία να αποτελεί την μεγαλύτερη εξαίρεση, καθώς η παραγωγή υποχώρησε κατά 0,8% σε σχέση με τον Ιούνιο. Επίσης, επισημαίνεται ότι υπήρξε πολύ ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα μετά από τρεις μήνες πτώσης, με την παραγωγή να αυξάνεται 4,3%, δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου μετά από την Ιρλανδία (+7,2%).

Facebook Comments