Βαρυσήμαντες δηλώσεις πολιτικών αρχηγών αλλά και στελεχών Μνημονιακών Κομμάτων για σχεδιασμούς μακρόπνοους κ.α. όμορφα λόγια για επιστροφή στην “κανονικότητα”. Ξέρετε εκείνη την νέα λεκτική καραμέλα με γεύση απάτης.
 
Την ίδια στιγμή που στον ΟΗΕ με απουσία της Ελλάδας  Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.
 
Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι εδράστηκαν στην εμπειρία από την κρίση της Αργεντινής στις αρχές του 2000, έλαβαν 136 θετικές ψήφους, έξι αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
 
Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 
Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτες οφείλουν να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάσουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
 
«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει τη μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους της»  αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για μία συμφωνία υπέρ της οικονομικής σταθερότητας, της κοινωνικής ειρήνης και της ανάπτυξης» σχολίασε η Αργεντινή. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες καταψήφισαν το ψήφισμα, υποστήριξαν ότι τέτοιου είδους συμφωνίες προκαλούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά.
 
Στην Ελλάδα που τα μνημόνια 1 και 2 αλλά και 3 εγκλωβίζουν για πολλές γενιές την χώρα και με Αγγλικό αλλά και με Ευρωπαϊκό Δίκαιο υπάρχει παγερή σιωπή για την εκχώρηση της κυριαρχίας της χώρας.
 
Η δε συμμόρφωση της χώρας έγκειται στις επιταγές και τις οδηγίες των Βρυξελλών.
 
Για να γίνει κατανοητό ότι η χώρα σαν χώρα δεν μπορεί να έχει αυτοπροσδιοριζόμενη επάρκεια αλλά και νομοθεσία στα της χώρας ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα .
 
Ας υποθέσουμε γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν παράγει πατέντες ισχυροποιημένες καίτοι έχει τρομακτικό δυναμικό το οποίο επί χρόνια δεν γνωρίζει τι σημαίνει η έννοια της πατέντας και το πως η έννοια της Βιομηχανικής ιδιοκτησίας μπορεί να παράγει χρήματα από την σκέψη και μόνο.
 
Κάτι που η Ολλανδία ,η Γερμανία αλλά και η Αμερική το γνωρίζουν.
 
Οι αθροιζόμενοι τζίροι στο ΑΕΠ ανά κράτος δεν είναι προσδιορίσιμοι για τις πατέντες ,αλλά εάν υπολογίσουμε την αυξητική πορεία καταχώρησης πατεντών κατ έτος  το ενδιαφέρον είναι άκρως υψηλό. Εάν αθροιστούν και οι θέσεις εργασίας όπου 
 
Το 2005, απασχολούσαν 6.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων περίπου 3.000 στο Μόναχο, 2.650 στη Χάγη, 300 αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τις ωφέλειες.   
 
Το πρώτο πρώτο πράγμα που θα κάνει ένας υποψήφιος να πατεντάρει πελάτης. θα ρωτήσει τους αρμόδιους στην Ελλάδα δηλαδή το ΟΒΙ. Και ποιος πιστεύετε ότι πιστοποιεί τους υπευθύνους του ΟΒΙ ; Μήπως η Ελλάδα: Και εάν ΟΧΙ η  Ελλάδα Ποιός;
 
Πρακτικά λοιπόν σε κάθε οργανωμένο και κυρίαρχο κράτος θα επιδίωκε κανείς να δημιουργήσει προϊόντα που παράγουν υπεραξία η υπηρεσίες που πιστοποιούνται μέσω ενός οργανισμού Ελληνικού που ορίζεται σύμφωνα με τους νόμους και της ανάγκες των πολιτών του Ελληνικού κράτους όπως ορίζει το Σύνταγμα.
 
Εάν λοιπόν επιδιωχθεί να δημιουργηθεί μια δεξαμενή πατεντών με Έλληνες πιστοποιημένους IP experts που να έχουν νομική αλλά και μηχανολογική επάρκεια του γνωστικού αντικειμένου θα ήταν δυνατόν;
 
Να είστε σίγουροι ότι η πιστοποίηση θα έρθει αυστηρά και μόνο από το  European Patent Academy  και αυτό θα ισχύει για όλα τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ευρεσιτεχνιών. Με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη της εκεί τοπικής κοινωνίας σε θέσεις εργασίας ΑΕΠ κλπ.
 
Αυτή θεωρητικά είναι μια σκέψη και υπόθεση εργασίας.
 
Δοκιμάστε να δείτε οι καινοτόμοι με υποψήφιες πατέντες ότι όποιος επιχειρήσει να κάνει κάτι δημιουργικό σε αντίστοιχους τομείς στην χώρα μας θα σκοντάψει πάνω στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που υποδεικνύεται από  τα υπογραφέντα Μνημόνια. 
Τελικά πιστεύει κανείς σε αυτόν το τόπο ότι ανεξαρτήτως διοικητικής ανεπάρκειας των πολιτικά  διοριζομένων ή όχι μπορεί κανείς να επιχειρήσει χωρίς την έγκριση και καθοδήγηση  των Τραπεζών της ΕΚΤ;
 
Δοκιμάστε  να πατεντάρετε ένα Ελληνικό προϊόν… Η γιαγιά μας θα έλεγε “γυιέ μου τρύπα μου την μύτη εάν το καταφέρεις” υπονοώντας το αδύνατο για την τότε εποχή . 
 
Σήμερα βέβαια υπάρχει πολύς κόσμος που έχει τρυπημένη μύτη ως ένδειξη διαφοροποίησης ή ως σήμα κατατεθέν. Στην πράξη όμως ακολουθεί τις διαδικασίες τρυπήματος της μύτης της ΕΕ σύμφωνα με τα ΙSO πρότυπα της ΕΕ. 
 
Δοκιμάστε να πατεντάρετε λοιπόν μια ιδέα σας …Θα βρείτε μπροστά σας πάντα την λέξη Ευρώπη …ποτέ την λέξη Ελλάδα.  Και ας βγει να το διαψεύσει ο ΟΒΙ.
 
Να είστε σίγουροι ότι δεν θα απαντήσει ,καθότι όταν υπάρχει σιωπή “θάβεται” πιστεύουν και η ανάγκη ….
 
Όμως όλα όσα βλέπουμε είναι η σκιά που ρίχνουν αυτά που δεν βλέπουμε.έλεγε ο Martin Luther King .
 
Εμείς όμως που αγωνιούμε για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση διεκδικούμε την πατρίδα μας.   

Facebook Comments