Συρία: Η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα μειώθηκε κατά 95% λόγω των συγκρούσεων

MarketNews

Συρία: Η παραγωγή πετρελαίου στη χώρα μειώθηκε κατά 95% λόγω των συγκρούσεων , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η Συρία παράγει πλέον μόλις 20.000 βαρέλια αργού ημερησίως, από 380.000 βαρέλια που ήταν η παραγωγή της πριν ξεσπάσει η εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011. Η παραγωγή δηλαδή έχει μειωθεί κατά 95%, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων Σουλεϊμάν Αμπάς.

"Η τρομοκρατία των ενόπλων οργανώσεων καθώς και το άδικο εμπάργκο που επιβλήθηκε (από τις δυτικές χώρες στη Συρία) προκάλεσαν την πτώση της πετρελαϊκής παραγωγής", δήλωσε ο Αμπάς στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αλ Μπάαθ.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο μειώθηκε στο μισό και η παραγωγή φυσικού αερίου, από τα 30 στα 15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Συρίας προοριζόταν κυρίως για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι υπό τις συνθήκες αυτές η Συρία αναγκάζεται να εισάγει πετρέλαιο και παράγωγα πετρελαίου κάτι που συνεπάγεται ότι δαπανά σε μηνιαία βάση 500 εκατομμύρια δολάρια.