Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να καθηλώσει όλους τους traders καθώς η Fed στις 21:00 θα ανακοινώσει τη νομισματική της πολιτική και στις 21:30 η επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, Janet Yellen, θα μιλήσει σχετικά με τις αποφάσεις και τις εκτιμήσεις των μελών της FOMC.

Σύμφωνα με μηνύματα μέσα από τα προσωπικά chats των traders, τα μέλη της FOMC εμφανίζονται πιο διχασμένα από ποτέ σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

Η Fed, δε μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις αφού το δόγμα των τελευταίων ετών είναι η απόλυτη διαφάνεια που σημαίνει την προετοιμασία των αγορών για τις κινήσεις της. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αμετάβλητη νομισματική πολιτική και όλα τα βλέμματα θα είναι καρφωμένα στις εκτιμήσεις της Yellen για την αμερικανική οικονομία. Εκεί είναι που θα μπορούσαμε να αναμένουμε εκπλήξεις, καθώς τα σενάρια είναι αρκετά. Οι αγορές πάντως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, έδειξαν να προετοιμάζονται για μια αδυναμία του δολαρίου καθώς ήταν εμφανές ότι υπάρχουν σημαντικές ρευστοποιήσεις στο αμερικανικό νόμισμα, ιδιαίτερα έναντι των emerging currencies.

  • Κέρδη για τις ασιατικές αγορές στον απόηχο της ανόδου της Wall Street αλλά και των εμπορευμάτων.
  • Με άνοδο 1,3% ο αυστραλιανός ASX, άνοδο 1,3% ο Nikkei και μικρά κέρδη 0,50% για τον Shanghai Comp.
  • Οι αγοραστές επέστρεψαν με όρεξη στο πετρέλαιο με τα κέρδη να ξεπερνούν το 5,0%.
  • Ισχυρές αγορές στο χρυσό καθώς οι επενδυτές θα επιχειρήσουν «άγριο» reverse στις τοποθετήσεις τους αν δεν υπάρξει αύξηση επιτοκίων, όπως είναι και το πιθανότερο.
  • Εκτός από τη συνεδρίαση της Fed, έχουμε και την απόφαση της ελβετικής SNB.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.104 Υψηλό: 1.124 Χαμηλό: 1.103 Κλείσιμο: 1.119

17 09 15 gold

Το πολύτιμο μέταλλο μετά από μερικές ημέρες σταθεροποίησης εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης καθώς οι επενδυτές έχοντας ως πιθανότερο το σενάριο μιας μη αύξησης επιτοκίων, επιχειρούν να κλείσουν ταχύτατα της θέσεις πώλησης. Αν το σενάριο αυτό επικρατήσει, αναμένουμε ισχυρότατη άνοδο για το χρυσό με τα κέρδη να ξεπερνούν πιθανότατα και τα $30. Οι τεχνικοί δείκτες είναι σε εξαιρετικά επίπεδα και οι επόμενοι στόχοι είναι στα $1.127, στα $1.145 και στα $1.165. Intraday αγορές, θεωρούμε ότι αξίζουν το ρίσκο.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.110                   1.127
1.100                   1.135
1.090                   1.145
1.082                   1.153

Facebook Comments