Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές, και νέες αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, με απάλειψη ορισμένων εξαιρέσεων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαρακης κατά την συνάντηση του νωρίτερα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο (σημειώνεται ότι δεν έγινε τελετή παράδοσης – παραλαβής)

Άμεσες προτεραιότητες του κ. Τσακαλώτου όπως είπε ο ίδιος, είναι η ανάσχεση της ύφεσης, η άρση των capital controls, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και η διαπραγμάτευση για το χρέος.

Σε σχέση με την προσεχή αξιολόγηση ο κ. Χουλιαρακης τόνισε παράλληλα πως η Ελλάδα είναι μπροστά στα παραδοτέα μέτρα, απο τους χρόνους που τις έχουν δοθεί, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα θα παραμείνει στις ράγες του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χουλιαράκης αποφάσισε να διατηρήσει παράλληλα με τα καθήκοντα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το γενικό Λογιστήριο του κράτους και τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και με αυτή την ιδιότητα θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην αυριανή συνεδρίαση του ΕuroWorking Group.

Facebook Comments