Το sell-off παρέχει στους επενδυτές μια τελευταία ευκαιρία για να επιβιβαστούν στο τρένο των μεγάλων αποδόσεων, ωστόσο η Fed τους φοβίζει.

Οι φόβοι για υποχώρηση στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της Fed – μετά τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και τα στοιχεία για τις τιμές των σπιτιών – οι οποίοι και οδήγησαν σε διόρθωση των διεθνών μετοχών, ηρέμησαν μετά την εκ νέου δέσμευση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής. Το ράλι μπορεί να έχασε έδαφος, η ανοδική τάση ωστόσο παραμένει άθικτη, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.

Το ράλι ξεκίνησε τον Απρίλιο

Όπως επισημαίνουν, οι επενδυτές οι οποίοι αποχώρησαν τον Μάιο τώρα θα τρέξουν και πάλι πίσω στις μετοχές, λόγω των ισχυρών οικονομικών δεδομένων. Το ράλι της αγοράς το οποίο ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου και το οποίο ανέβασε τις ευρωπαϊκές μετοχές κατά 10%, παραμένει «ζωντανό» καθώς ο όγκος των συναλλαγών στο pull-back αυτής της εβδομάδας ήταν μικρός, ενώ η τεχνική ανάλυση δείχνει πως ο δείκτης των blue-chips της ευρωζώνης Euro Stoxx 50, παραμένει πάνω από τα βασικά επίπεδα στήριξης, τις 2.750 μονάδες, και η τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική καθώς δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη για σήμα πώλησης.

Το sell-off παρέχει στους επενδυτές μια τελευταία ευκαιρία για να επιβιβαστούν στο τρένο των μεγάλων αποδόσεων, όπως τονίζει η UBS Wealth Management.


Η Fed φοβίζει τους επενδυτές

Η οικονομία κερδίζει σαφώς έδαφος, η επενδυτική εμπιστοσύνη ανεβάζει ταχύτητες και οι επενδυτές που παραμένουν ακόμη στο περιθώριο της αγοράς είναι πολλοί, όπως επισημαίνει η τράπεζα. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Fed, που δημιούργησε φόβους και ανησυχείς οδηγώντας σε sell-off τις αγορές, στην πραγματικότητα δίνει στους επενδυτές μια από τις τελευταίες μεγάλες ευκαιρίες να ασχοληθούν με την αγορά πριν το τρένο χαθεί.

Όπως επισημαίνει η UBS, παρόλο που oι τιμές των μετοχών στο πρόσφατο ράλι έχουν προχωρήσει πολύ, η τοποθέτηση των επενδυτών ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει. Οι θέσεις των μετρητών στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, είναι ακόμα σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζει, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει χώρος για να τρέξουν κι άλλο οι μετοχές, οι οποίες αποτελούν την καλύτερη asset class σήμερα και οι επενδυτές αναμένεται σύντομα θα αυξήσουν και πάλι την όρεξή τους για ρίσκο.

 

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments