Ο Nikkei ολοκλήρωσε μια καταστροφική συνεδρίαση που τον έφερε χαμηλότερα κατά 4,89%, με τις απώλειες από τα πρόσφατα υψηλά του να είναι μεγαλύτερες από 10% και τη βραχυπρόθεσμη τάση του να είναι και πάλι ισχυρά πτωτική. Η αντίσταση από την οποία ο Nikkei δέχθηκε πιέσεις, είναι αρκετά ισχυρή και θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις.

Το γεν εξακολουθεί να ενισχύεται καθώς οι Ιάπωνες αξιωματούχοι προσπαθούν να ανακόψουν την τρελή πορεία υποτίμησης του νομίσματος προκειμένου να σταματήσουν και τις εκροές κεφαλαίων από την αγορά ομολόγων. Οι εκροές κεφαλαίων από τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα έχουν στηρίξει και την άνοδο του Nikkei όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, επιθετικό ξεκίνημα από το χρυσό, ο οποίος διαπραγματεύεται στα $1410 στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με την άνοδο να υποστηρίζεται πλήρως από τις νέες εισροές κεφαλαίων στο γεν. Αν υπάρξει μια νέα τάση, τότε είναι πιθανό αυτή τη στιγμή να βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο.

O ikkei υποχώρησε κατά 5,2% στις 13.589,03 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Απριλίου. Μάλιστα, ο δείκτης έχει καταγράψει απώλειες 14,8% από το υψηλό 5,5 ετών στο οποίο είχε ανέλθει την περασμένη εβδομάδα.

Με πτώση 3,8% στις 1.134,42 μονάδες έκλεισε σήμερα και ο ευρύτερος δείκτης Topix.

Facebook Comments